Makina soğutamama problemi yardım.

Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim , tıkanma konusunu önlemek için sistemde organik asit dolaştırıp , geri dönüşlerin kontrolünü yaptık hepsi sağlam sistemden dönen suyun analizini yaptık herhangi bir korozyon veya kireçlenme mevcut değil , üretim kanadını son dönemde incelediğimizde ünitenin üst kısmında bulunan ana üretim hattının çalışma basıncını sağlayan pompa üzerindeki geri dönüş valfinin ayarının açıldığı bununda sistem hızını artırdığını öğrendik artan sistem hızıyla alt tarafta mamülü yetiştirebilmek adına ünitenin hızının arttığı bununda birim zamanda mamüle temas eden yüzeylerin arttığı olarak görüldü. Ancak anlayamadığım nokta biz önceden akışkanı 7 derece ile gönderirken sorun olmuyordu yapılan ısı transferi hesaplarına göre 6 derece sıcaklıktaki akışkan yetecek durumdayken bile biz 5 derece göndermemize rağmen sorun çözülemiyor...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Chiller 5 derece su gönderiyor. Makinanızın girişine 5 derece olarak geliyor mu? Yolda izolasyon kayıpları olabilir.
ikinci olarak; su da, elektrik gibi dirençsiz yoldan gitmeyi tercih eder. Chillerden çıkan borular kalın, eşanjöre giden boru çok ince ise ve de sistemde, bu soğutma suyundan yararlanan , daha kolay su geçiş yollu bir cihaz- eşanjör varsa su, sizin mevzuubahis makinanızdan yeteri kadar geçemiyor olabilir.
Sağlıklı bir çözüme gidebilmek için, sorunu tam anlamak adına, makinanıza giren su ısısını ve makinadan çıkan su ısısını düzgünce ölçmek gerekir. Acaba, su, olması gerektiği gibi soğutma yapıyor, ancak miktarı mı yeterli gelmiyor. Yoksa, her hangi bir sebepten dolayı, ısı transferi yeterli olmuyor ve soğutma yapılamıyor mu ?
 
Dediğiniz şekliyle olsa yıllardır çalışan sistemde birdenbire böyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum , kullandığımız kollektor her noktaya suyu eşit şekilde gönderiyor ve aldığımız ısı değerleri giriş ve çıkış kollektorlerinden , 5 derece ile giren akışkanın çıkış sıcaklığı 9 derece civarı ,kollektorden birkaç farklı nokta besleniyor ancak hepsininde giren çıkan boru çapları aynı. Giriş basıncı 5 bar çıkış basıncı ise 4 bar.
 
4 derece fark çok az gibi geldi bana. Sizce de az değil mi?
 
Aslında fazla bile çünkü geçen akışkanın debisi basınçtan dolayı yüksek yani chillerden gelen suyun sistemde durui süresi çok kısa. ve DeltaT çok düşük sistemin sıcaklığı 28-35 derece arası ( okunabilen termocouple değerleri) 35 dereceyi görmemiz gerekiyor , ayrıca birkaç derecelik fark ürettiğimiz yarımamülü işgörmez hale getirebiliyor.
 
metin_ce arkadaşıma katılıyorum su 5 derece oluyorsa sorun tamamen eşanjörde ara .büyük ihtimalle tıkanma var kimysalla çözebilirsin.ben derim ki DEREN kimyadan görüş al.telefonu 0.216.4496767 gsm:05323750496 Ozan bey bizde de böyle bir sorunu kimyasalla çözdü.umarım yardımcı olmuşumdur...
 
Arkadaşlar problem giderildi. Teşekkürler...
 
eşanşör ile soğutulan su devir daiminde sıkıntın olabilir
 
Hoş giderildi ama biz merakta kaldık nasıl çözdüğünüzü yazarsanız bizde bilgilenmiş oluruz. ;)
 
Yeni daha büyük bir Chiller ünitesi aldık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,935
Mesajlar
921,840
Kullanıcılar
451,112
Son üye
NecmettinOZKARAKAYA

Yeni konular

Geri
Üst