Makinenin Su Alması İçin

celikbilek

Üye
Katılım
21 Ağu 2011
Mesajlar
131
Puanları
1
Slm sn ustalar, ben yeni üyeyim, Eskde ikamet ediyorum, suyumuz oldukça kireçli, calgona para vermekten bıktım, diyorumki makinenin üst tarafa duvara bir bidon yerleştirip, makine hortumunu ona bağlasam onuda pınar suyu ile doldursam makine su alırmı, yani su alması için bellibir su basıncına gerek varmı, bu sayede hem kalgon ve hemde yumuşatıcı ya para vermemiş olurum.
Teşekkürler.
 
selamlar hemşehrim o basınç kesinlikle yetmez. öyle bir şey yapmana gerek yok. ürünün kaç senelik ve ne marka? ömür boyu kullansan da makinan ömrünü tamamlayınca sen calgon kullan yada kullanma illa ki bozulacak. sen 10 sene calgona verdiğin para ile kalacaksın. sana tavsiyem calgon kulllanma. reklamlarda gösterilenler abartı. makinada korumaya çalıştığın rezistans 15 TL pompa da aynen 15 TL. varsın bozulsun tamir ettir. calgona verdiğin para ile 3 senede bir makina alırsın.
 
Bidon yüksek olursa debi yetebilir diye düşünüyorum. Hiç denemedim ama su alabilir sanırım.

Bence de Calgon kullanmaya gerek yok. Bir önlem olarak suyu şartlandıran manyetik kireç önleyici aparat takılabilir.
 
Bidon yüksek olursa debi yetebilir diye düşünüyorum. Hiç denemedim ama su alabilir sanırım.

Bence de Calgon kullanmaya gerek yok. Bir önlem olarak suyu şartlandıran manyetik kireç önleyici aparat takılabilir.


dostum bir köyde makinadan 2 metre yüksekte ki 100 lt suyun basıncı yetmiyordu. gerçi o elektronik bir üründü program takılmalarına sebep oluyordu ama mekanik ürünü denemek lazım. ama bidon ile olacak iş değil
 
Haklısınız ustam, elektronik makinelerde prosestat belirli bir süre dolu konuma geçemediğinde makine hata moduna geçebiliyor. Ancak mekanik ve bazı elektronik makineler suyu tamamlayana kadar bekleyebiliyor. Ben daha çok makinenin teorik olarak dakikada 10 litre su akıtma debisine sahip musluktan beslenebilmesini (minimum 1 bar/atü) baz alarak yorumlamıştım, pratikte dediğiniz gibi başarılı olmayabilir.
 
selam. bidondan gelen suyun basıncı yetersiz gelebilir. Eğer şebeke suyu çok kireçli ise eevine komple arıtma sistemi yapmanı tavsiye ederim. hem damacanadan kurtulmuş olursun.
 
selam. bidondan gelen suyun basıncı yetersiz gelebilir. Eğer şebeke suyu çok kireçli ise eevine komple arıtma sistemi yapmanı tavsiye ederim. hem damacanadan kurtulmuş olursun.
evde kullanılan su arıtma cıhazlarının fiyatlarıyla ilgili bilginiz varmı?varsa marka ve fiyatlarını paylaşırmısınız.şimdiden teşekkür ederim.
 
Cvplar için teşekkürler, makineyi 94 de aldım arcelik 3300. Bu güne kadar bi amotisorleri değiştirdim başka bozulmadı. Maşallah
 
Selam Ustalarım. Ben kıbrısta ikamet ediyorum. Burda şebeke suyu diye birşey yok sayılır. Şebekeden su, yer altı depolarına debisiz denecek bir halde gelir, ordan motorla damda ki depoya basılır, damdan tesisata serbest düşmeyle gelir. Bu haldeyken, binaların en üst katında oturanlar basınç hidroforu taktırmak zorunda kalıyor. Mekanik makina suyunu alana kadar bekliyor ama, o gelen suyla makinanın deterjan alması mümkün olmuyor. Ya deterjanı makinanın içine atacaksın, ya da basınçlı su için hidrofor taktıracaksın. Neyse lafı fazla uzatmayayım, bu işin uygulandığı yerden size sadece şunu yazabilirim, pınar suyu dolduracağınız bidon en az bir tonluk olursa ve takriben 7-8 metre yukarı koyarsanız sorununuz kısmen hallolur :)
 
Şehir şebekesi su basıncı 3–4 bar arası bazı makinalarda su kesilmelerine karşı emniyet basınç swici var rezistans yanmasın diye, sağlıklı çalışmaz makinayı boşa riske atma aşşağıda arçelik çamaşır makinası kullanma talimatında yazanı kopyalıyorum

Su şebekesine bağlanması
Önemli:​
• Ürünün çalışması için gereklisu basıncı 1-10 bar (0,1-1MPa) arasındadır. (Pratik olarak
makinenizin sağlıklı calışbilmesi icin,​
tam acılmışmusluktan 1 dakikada 10
– 80 litre su akması gereklidir). Eğer​
su basıncı daha yuksekse bir basınc​
duşrme valfı takın.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,122
Mesajlar
933,321
Kullanıcılar
453,194
Son üye
Doge

Yeni konular

Geri
Üst