Abim merhabalar,
Senin imalat degilmi?
Teknik veriler nedir?
Bakinca cok guzel gorunuyor. Icerigi merak ettim.
ET'li ve de kıym'ETli
@serkan_48
Bu benim STK465 in geliştirilmiş son halidir.
Hatırlarsan evde sana dinletmiş olduğum amplinin belli karakteristikleri vardı.
Bir amplideki en önemli unsur olan GÜRÜLTÜ faktörünü, tekniğin en son limitlerine kadar zorlamak, çoğu araştırmacıların ortak karakteristiğidir.
Önceki tasarımımda -78db gibi bir gürültü eşiğine ulaşmış olsam da, bu değeri birkaç db daha aşağılara çekebilirmiyim umudu ile araştırma geliştirme yapmıştım.
PCB yi 1 sene kadar önce bastırmış olmama rağmen içinde bulunduğum durumdan dolayı pek uğraşmıyordum.
Geçenlerde amplim yanınca (bildiğin üzere) bende yeniden gudurukluk oluştu ve bu ar-ge yi test etmek istedim.
Tasadüf eseri hurdacılardan bulduğum bakır soğutucuları çok beğendiğim için devre kartını bu server soğutucusuna göre tasarlamıştım.
Aslında bu devreyi yapmayacaktım ama yanan STK yerine popüler olan LM3886 yı takıp teknik verilerini inceleyince doğrusu şaşkınlık içerisinde kaldım.
Çoğu kişi LM3886 yı nasıl beğeniyor doğrusu aklım almadı
Bu sebeple bu tasarımımı yapıp acımasızca testlerden geçirmeyi planladım.
Devreye dikkat edilirse çift taraflı PCB ile yapılmış olup, malzeme yüzeyindeki yollar esasen bir nevi SHIELD'tir yani ekranlamadır.
Ayrıca modül ampli üzerine bir sac shield te takılacaktır.
Günümüzdeki sahte üretim STK ların toleranslarını ve karakteristiklerini de ayarlayabilen özel bir besleme devresi de devre üzerinde bulunmaktadır.
Bu besleme devresi oldukça düşük gürültülü lineer bir regülatör (LM317) ile yapılmıştır.
Vakit bulunca bu modülü eski modül ile değiştirerek testlerden geçireceğim.
Tabii ki mekanik işçilikler biraz vakit alacaktır.