wodibow ' Alıntı:Bir işletmede 80 m mesafe uzaklıktaki 24 adet 1,5 hp gücündeki motorlara besleme çekilmesi gerekiyor ben bu motorlara 24x2,5 luk kumanda kablolarından bu kabloları her faza 80' er metrelik birer tane çekmeyi düşünüyorum yani 3 tane 80 metrelik 24x2,5 kablo çekip birinci kablodan sadece-R ikinci kablodan sadece-S üçüncü kablodan sadece-T fazını vererek bu kabloların aynı numaralı uçlarını bir motora denk gelecek şekilde mesela 1,1,1-birinci motoru 24,24,24-yirmidördüncü motoru besleyecek şekilde bağlamak istiyorum.
Herhangibir mahsuru var mıdır?
Motora giden üç fazın akımı aynı anda aynı yönde olmadığı için (120o faz farkından dolayı) oluşan manyetik alanlar birbirini yok eder, etkilemez.wodibow ' Alıntı:... aynı tavadan yanyana giden 4x2,5 kablolar da da bu etki olmaz mı?
wodibow ' Alıntı:Oluşacak bu gerilimin etkisi ne olabilir herhalde motora bir etkisi olmaz ve bana sadece kontrol kalemini kandırarak yanmasını sağlar gibi geliyor. Çalışmadığı halde motor kutuplarında görülecek bu gerilim insanı çarpacak seviyeye gelebilir mi? Ya da bu çalışmayan motor diğer kabloların üzerinde oluşturacağı gerilim yüzünden yine bu gerilim oluşturulan kablolara gereksiz yük oluşturabilir mi?