O iki numaradaki mandrel vidalı olarak iki numaradaki büyük dişili miline geçiyor (Ayni dıurum bende de olunca, bu milinden mandreli mengeneye bağlayıp çevirip çıkararak, Koç-Taş'a yanımda götürdüm, oradaki madrelin bu mile dönerek tam uyduğunu görünce o mandreli yedek olarak satın almıştım) ve yedek parça olarak (Örneğin Koç-taş'da) bu satılıyor. Mandrel ucunun içine doğru kapanıp açılan bu üçlü ucundan biri kırılmışsa, matkap ucunu bu durumda tam olarak kavraymaz ve söylediğiniz durum oluşur. Mac & Allister 750 watt' lık matkaptan önce 1. (ilk) kullandığım, ucuz ancak matkap kalitesi pek de iyi olmayan (tetikte seri diyot var, devir kontrolü için, içini açıp gördüm, bu tetiğe basılınca diyodun kısa devresi ortadan kalkıyor ve motor tam devirde, diyot devredeyken ise yarım devirde dönüyor, devir ayarı aslında sadece iki kademeli. Markası BAN-CO İmpact (darbeli) drill (matkap) Z1J-13 2200-2800 dev7dak 13 mm matkap uç çapı yazıyorsa benim eski matkabımdır. Sokaklarda bir satıcı "ucuz matkap, çok ucuz matkabım var!" diyerek aldığım tarihlerde satıyordu bunu, iyi bir marketten aldığım bu matkabı. mandrelden sonra motorunun sarımlarında kollektör arızaı olunca yenisini Mac & Allister Koç-Taş'dan almıştım. Kolay gelsin.