Değerli arkadaşlar,
Ben 71 yaşındayım ama hepinizin bildiği gibi ögrenmenin yaşı yoktur.Bende şu son zamanlarda LED lere kafayı taktım.Evimde bazı lambaları şerit led kullanarak led lambaya dönüştürdüm.Bunları gören komşularımda aynı şeyleri onlarada yapmamı istediler.Onlarada yaptım ve çok beğendiler.Yani herşeyi şerit LED kullanarak yaptım.Ama şimdi devamlı müşterisi olduğum gözlükcüm de benden LED le aydınlatılmış bir yazı istedi.Yazılacak olan kelime LENS.Bunuda şeritle yapabirim ama ben plexiglas üzerine delikler delerek tek tek led le yapmak istiyorum.Bana bu seri devreye ait bir şema lazım.
Dikkat ettim, şerit Led ler 3 lü seri bağlanmış gruplar halinde, parelel olarak birbirine bağlı.Fakat bu 3 lü seri baglı led lerin arasın da bulunan direnc kullanılmış ve ben bu direncin değerini tesbit edemedim.Tabiki ben 3 den daha fazla ledi seri baglamak istiyorum.Bana bu hususta yardım edebilirmisiniz.
Hazreti Ali demişki , bana bir harf öğretenin kölesi olurum.Bende aynı durumdayım.Bana öğretene çok minnattar kalacagım.Sağolun.
Ankara dan DAMAT.