Bu blok 2 eksenin komut konumlarının toplamını 3. eksenin hareketini kontrol etmek için kullanılan bir blok.Bu bloğu rotary knife uygulamasında kullanıyorlar.Şöyleki Slave eksen mastere senkron olup kesim yaptıktan sonra endofprofile olunca bu combineaxes bloğunun yardımıyla ikinci kesim için tekrar senkron başlangıcına kesintisiz ve zamanında gitmek için kullanılana bir blok.Mc_Gearin gibi çalışıyor tek farkı 2. eksende hareket olunca 1. eksenle 2.eksenin toplamlarını 3.eksenin hareket konumunu oluşturuyor.Eğer 2.eksende hareket olmazsa 1.eksenle 3.eksen mc_gear oluyor Bu blok omronda abb gibi markaların kendi kütüphanelerinde var.MC bloklarını kullanıyorum ancak CombineAxis hiç görmedim tam olarak neler yapıyor anlatırsanız belki başka çözüm bulunabilir.
Mc_Gearinpos'la uygulamayı yapmayı deneyeceğim.Motion kontrol komutları hazırlayan herhangi bir platform biliyormusunuz.Aslına bakarsanız delta olsun omron olsun adamlar direkt rotary knife bloğu hazırlamışlar size kalan sadece ölçüleri girmek ve senaryonuzu hazırlamak.Bazı markalar ise bu iş için özel servo parametreleri hazırlamış ve işi bitirmişler.Onları kullanmakta bir çözüm ama bu sefer markalara bağımlı kalıyor seçeneklerinizi daraltmış oluyorsunuz.En doğrusu kendi bloğunuzu oluşturmak...Tabi buda biraz tecrübe ve bilgi birikimi gerektiriyor...Yardımlarınız için teşekkür ediyorum...MC_GearInPos bloğu işini görecektir diye düşünüyorum.
Verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim.Bende MC bloklarıyla yapılabileceği düşüncesindeydim fakat youtubeda gördüğüm bir uygulamayı yapmayı düşündüğümden, belki bu bloğu codesyse ekleyebilirim diye düşündüm bu sebeple bu konuyu gündem ettim.Hayırlısı diyelim...Ben bu konuda Beckhoff twincat ile çalışıyorum çözüm olarak MC_GearInPos hazır blok kullanıyorum lakin Elektronik Kam kontrolü ile de yapılabilir.