MCM in PLC ile Profibus haberleşmesi

seros35

Üye
Katılım
7 Tem 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşlar ben birden fazla MCM cihazından bilgi almak istiyorum.Bunları birbire BUS şeklinde bağladım ve adreslendirdim.Bu bilgileri PLC aracılığı ile Profibus kullanarak alabilir miyim?Ayrıca Simatic in hardware kısmında MCM i nasıl tanıtıcam?Simatic in kütüphanesinde bu cihaz yok sonuçta.Teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
MCM cihazının arka panelinde, PLC veya MCMSCADA gibi izleme sistemlerine bağlanabilmek üzere bir RS485 terminali mevcuttur. Artesi A.Ş. hakları kendisine ait olan haberleşme protokolünü ,MCM Sistemi Haberleşme Protokolü (MCM-OP-SI-EG-0002), dökümanı ile kullanıcılara sağlamaktadır. Bu dökümanı Artesis A.Ş ile bağlantı kurarak elde edebilirsiniz.
RS485 terminal bağlantıları
Pin
Açıklama
1
Alma A
Rx+
2
Alma B
Rx-
3
İletim A
Tx+
4
İletim B
Tx-
5
Ortak
0
MCM 4 telli, giriş ve çıkışları optik olarak izole edilmiş (2500V) RS485 yoluyla haberleşir. MCM bağımlı uçbirim (slave) olarak çalıştığından bağlı olduğu haberleşme yoluna bağlanabilmek için adreslenmesi gerekmektedir. 19200 Baud haberleşme hızıyla 1000 metreyi geçen mesafelerde haberleşebilmektedir. Gürültülü ortamlarda bu performansı düşer.
 
yani ben bu cihazı modbus yada profibusla haberleştiremez miyim?çünkü ben dökümanına baktım orda gerekli alarm bitlerini veriyor ancak ben hangi cihazdan hangi bilgiyi nasıl alacağım onu anlamadım.dökümanda plc den cihazları seçmek için gerekli bir adres biti yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,814
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Geri
Üst