merkezi sistem uydu kurulumu

REZİSTANS

Profesyonel Üye
18 adet triplex villa üç adet çanak antenle diqitürk türksat ve yabancı kanal olmak üzere merkezi sistemle verilecektir. yapılış şekli ve kullanılacak malzemeler hakkında bilgisi olan arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. şimdiden teşekür ederim. slm

Selamlar Sn. Rezistans Ustam bu iş için gerekli parçalar pek sdeğişmez yalnız şunu önceden bilmekte fayda var villa başına tek mi çift kablo mu çekeceksiniz yani vila da kaç tvden yayın izlenecek buna göre santral değişir size örnekler atıyorum

teşekürler by lent arkadaşım her villadan 3 adet kablo çekilmiş hazır. sadece çanakları kurup montaj ve bağlantıları yapılacak slm

18 adet triplex villa üç adet çanak antenle diqitürk türksat ve yabancı kanal olmak üzere merkezi sistemle verilecektir. yapılış şekli ve kullanılacak malzemeler hakkında bilgisi olan arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. şimdiden teşekür ederim. slm
[MENTION=226930]REZİSTANS[/MENTION];524722 Ustam çok pardon 2. resimde dijitaller arasında diseg yok ona göre listenizi yapın bir de naçizane tavsiyem aklınızda marka yok ise belli başlı santrl markalarının broşür, katalok ve web sayfalarındaki santralleri inceleyin yanlış hesabım yoksa 18*3=54 çıkışlı santral gereksimimiz olacak bu tek bi adet olamayacak

Headend sistemini inceleyiniz. Tek kablo ile hepsi izlenebiliyor.

teşekürler by lend ve şefim önerilerinizi inceleyeceğim kolay gelsin slm

Selamlar Sn. Rezistans Ustam bu iş için gerekli parçalar pek sdeğişmez yalnız şunu önceden bilmekte fayda var villa başına tek mi çift kablo mu çekeceksiniz yani vila da kaç tvden yayın izlenecek buna göre santral değişir size örnekler atıyorum

Selam bylent ustat, konu hakkinda biraz cahilim yardimci olursan sevinirim. Benzer bir konu ama degisik bir kurulum ile. Bu evde 6-7 adet ayri ayri uydulardan yayin alinan canak sistemi kurul fakat bu 6-7 yayinlari 3-4 uydu alicisina bölmek istiyoruz... Arastirdim genelde benim gördugum multiswitch ler en fazla 3 uydu giris ve bircok cikisli,,, Anlattigim sekilde bir 6-7 degisik uydu giris ve 3-4 cikisli bir sistem nasil kurariz varmi öyle bir multisiwitch,,,, yardim ve ilgin icin simdiden tesekkkurler, saygilar...

Her çanağa 4 lü LNB ve 4 diseq ile halledersin M.Sw ihtiyacın yok! ;)

Ustat cevap icin tesekkurler, yalniz bu cözum benim icin neredeyse imkansiz, 3 adet canak anten ve bunlarin ucunda 6-7 lnb bagli, suan zaten bir switch ile bir kablo ile bir uydu alicisi bundan faydalanabiliyor, bizdeki amac kablolari en aza indirmek ve 3 yada 4 uydu alicisi ile paylasabilmekti,,, merak ettigim konu bu multiswitch yada santraller ile adini tam olarak bilmiyorum bunu yapabilirmiyiz? bu santral kurulumlarinda yinede coklu lnb kullanmak zorundamiyim? yani 7 lnb den birer kablo ile santrale girip 4 cikis alamazmiyiz? yoksa tek cözum 7 adet 4lü lnb ile 4 adet switch mi olmak zorunda? Saygilar

Nasıl ki daireye gelen tek kablo ile tek cihaz sağlıklı çalışıyorsa her daireye her cihaza çatıdan tek kablo gelecek amacınız ile aynı "az kablo". Hem santrale gerek duymaz elektrik harcamaz. Santralin amacı farklı sizinkinin tersine az giriş çok çıkış. Yine de zamanınız varsa diğer üyelerin cevaplarını görün. Bir de bu malzemeleri satan yere danış onlar ne öneriyor, yeni çıkan bi şey olabilir alıp burya yazarsan bizi de bilgilendirmiş olursun.

Forum istatistikleri

Konular
130,334
Kullanıcılar
453,625
Son üye
turgay2145

Yeni konular

Geri