Merkezi uydu sistemi kablo bulma hakkında.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alprclkts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alprclkts

Üye
Merhabalar. Dün mutfaktaki tv ye duvardan uydu çıkışı almak istedim fakat sistemin çok karışık olduğunu farkettim. evin giriş kısmında yukarıdan gelen combiner varmış. ben bunu splitter sanarak normal bir şekilde bağlamaya çalıştım. fakat yapamadım. oturma odasındaki tvden de sinyal alamıyorum. yukarıdan gelen 2 kablonun hangisinin çanak hangisinin karasal olduğunu en kolay şekilde nasıl anlayabilirim ? birde fazlaca çıkar tak yaptım kablolarda , bu televizyonumdaki uydu sistemine zarar vermiş midir ?

Merhabalar. Dün mutfaktaki tv ye duvardan uydu çıkışı almak istedim fakat sistemin çok karışık olduğunu farkettim. evin giriş kısmında yukarıdan gelen combiner varmış. ben bunu splitter sanarak normal bir şekilde bağlamaya çalıştım. fakat yapamadım. oturma odasındaki tvden de sinyal alamıyorum. yukarıdan gelen 2 kablonun hangisinin çanak hangisinin karasal olduğunu en kolay şekilde nasıl anlayabilirim ? birde fazlaca çıkar tak yaptım kablolarda , bu televizyonumdaki uydu sistemine zarar vermiş midir ?
En kolay bu cihazla bulunur fiyatı 700 TL. Yada 500 TL verip uyducudan yardım alacaksınız

Ekli dosyalar

• images (1).webp
    images (1).webp
    18.5 KB · Görüntüleme: 11
elimde multimetrem mevcut , multimetre ile çatıdan gelen kabloyu tespit edebilir miyim ?
Bütün kabloları, tv bağlantılarını sökün. Yukarıdaki uydu kablosunu ölçü aleti diyot/kısa devre konumunda ölçün. Açık devre ölçmelisiniz. Daha sonra her iki ucu da bir bablo ile kısa devre yapıp evden ayni şekilde ölçüm yapın kısa devre ölçtüğünüz kablo yukarıdaki kısa devre yaptığınız kablodur.

Bütün kabloları, tv bağlantılarını sökün. Yukarıdaki uydu kablosunu ölçü aleti diyot/kısa devre konumunda ölçün. Açık devre ölçmelisiniz. Daha sonra her iki ucu da bir bablo ile kısa devre yapıp evden ayni şekilde ölçüm yapın kısa devre ölçtüğünüz kablo yukarıdaki kısa devre yaptığınız kablodur.
hocam tam olarak anlayamadım. çatıdan büyük ihtimalle multiswitch e bağlı bir adet uydu bir adette karasal anten kablosu mevcut. ben bu iki kabloyu ayırmak istiyorum. aşağıya bir combiner ile bağlanmış. yukarıdan gelen kabloyu ölçtüğümde kısa devreye yakın bir değer alıyorsam bu karasal yayın kablosu mu oluyor ?

elimde multimetrem mevcut , multimetre ile çatıdan gelen kabloyu tespit edebilir miyim ?
Multimetre kablo sağlamlık kontrol cihazı olarak kullanılabilir. Amma velakin diğer ucunun nerede olduğunu bilmediginiz kabloyu bulmak zor olur. Başka çözüm yoksa buzzer konumuna alıp ölçüm cihazini daireye baglayacaksınız ve cihazın başında biri duracak. Telefonla haberleserek sizde yukarda tek tek kısa devre yapacaksınız. Başka türlude olmaz zaten

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri