Mesai saatleri kısalıyor

Murat

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
19 Şub 2006
Mesajlar
1,607
Puanları
581
Yaş
43
Konum
izmir
[h=1]Mesai saatleri kısalıyor[/h][h=2]Kalkınma Bakanı Yılmaz, haftalık çalışma süresini 3-4 saat indirmek istediklerini açıkladı. Böylece işsizliğin de azalması öngörülüyor.[/h]

Hükümet, yeni istihdam paketi ile ‘esnek çalışma’ modelini geliştirirken, haftalık çalışma saatlerini de aşağı çekmeyi planlıyor. Paketle, Çalışma Bakanlığı tarafından 45 saat olarak belirlenen, ancak fiili olarak kamu ve özel sektör ortalaması 49 saati bulan haftalık çalışma süresinin 3-4 saat aşağı çekilerek, AB standartlarına getirilmesi hedefleniyor.
Sabah gazetesinin haberine göre, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, mevcut yasal çerçevede istihdam artışına engel bir yapının olduğunu söyledi: "Daha fazla işe alımı değil, daha uzun çalışma saatlerini teşvik eden bir sistem var. Bu sürdürülebilir değil."
Yılmaz, bunu ortadan kaldırmak için hem mevcut çalışanların çalışma saatlerini indirmek, hem de işverenin yeni çalışanlar almasını sağlamak istediklerini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, haftalık çalışma saatindeki 4 saatlik indirimin bile işsizlik oranlarını 3-5 puan aşağıya çekebileceğini ifade etmişti.

'YENİ ELEMAN ALIMI KOLAYLAŞIR'
Ali Babacan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: "49 saatlik çalışma süresi 45'e inerse işveren 100 kişi değil, 105- 106 kişi çalıştıracak. Bizim ortalama süreyi azaltabilmemiz, işverenin mevcut elemanlarını çok çalıştırma yerine, yeni eleman almayı daha kolay hale getirmemiz işsizlikle mücadelede en önemli enstrümanlardan biri olacak."

Haberin Kaynağı: Ntvmsnbc
 
Umarım en kısa sürede yaparlar.Listede görünenle fiili çalışma saatleri arasında o kadar fark varki.Nasılsa kanuna uymayacaklar ama en azından biraz hizaya girerler.Konunun tam destekçisiyim.
 
Meslek hayatım boyunca, denetim ve kontrol mekanizmasının işlemeyişinden dolayı yasa ve yönetmeliklerin uygulanmadığına havada kaldığına çok şahit oldum. İnşallah buda geçmişte yaşadıklarımıza ilaveten yeni bir örnek olarak karşımıza çıkmaz.
 
Bu uygulamanın işverenler tarafından uygulanıp bizim iş yükümüzü azaltacağını düşünüyorlar mı? Gerçekten komik.. :)
 
Günlük 8 saat çalışmamız gerekirken ilk gün 36 saat aralıksız ve arkasından hafta sonu tatili olmaksızın 13 gün boyunca 08:30 - 23:00 arası çalıştığımızı ve mesai ödenecek mi diye sorduğumuzda "sıkıyorsa mesai isteyin" tarzı bir yaklaşımla karşılaştığımızı hatırlıyorum da kanunda ne yazılırsa yazılsın işçinin kaderinin yine değişmeyeceğini düşünüyorum.
 
Evet çok güzel olur.Herkesin kendisine daha fazla zaman ayırmaya hakkı var...
 
Şu anki vahim durumu bile görmezden gelinirken, bu maddeler sadece hayal. Olay kanun çıkarmak değil, bu kanunun uygulamasını takip etmektir.
 
tabi çoğunluk saat ücretli çalıştığı için maaşlarda düşücek zannetmesin kimse çalışma saatleri düşecek maaşlar aynı kalacak diye
 
alın teriyle kazanan kişilere katkısı olmuyacagı geçim sıkıtınsının artacagı ,maaşların ve işsizliğin önlenemiyeceği kesin kanaatim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
922,995
Kullanıcılar
451,353
Son üye
erkancos

Yeni konular

Geri
Üst