mesleki yardımlaşma

Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
41
s.a arkadaşlar a.g- og ' yi açarmı? Açarsa neden nasıl açar,açmazsa neden açmaz.....???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
keşke soruyu daha anlaşılır sorsaydınız.Ben sorunuzdan AG tarafındaki arıza dolayısı ile YG 'de açma olarak anlıyorum.Cevap evet açabilirdir.Eğer AG tarafındaki ana şalter akımı yüksek YG trafo koruma role değeri alt sınırlarda ayarlanmışsa aşırı akım durumunda AG açmadığı halde YG açabilir(Bu arada AG ve YG birlikte açmış da olabilir)YG nin değilde AG nin açması için de AG nin YG den düşük değerlere ayarlanmış olması gerekir(Olması gereken)
 
evet açtırabilir a.g panosundaki parafudur arızasının og. hattını açtırdığına şahit olduk açma nedenide trafonun aşırı akım çekmesi
 
AG ana şalterinden önceki kısadevrede, direkteki sigortanın attığı da olmuştu bir keresinde. Kısadevre yeri de neredeyse tamamen erimiş haldeydi.
 
arkadaşlar soruyu iyi anladınız ve iyi doğru yorumladığınızı düşünüyorum tşklr,ancak söylediğiniz gibi olmayan durumlarda var örneklerine ara sıra rastlıyoruz... tabi bu elektrik herzaman kuralıyla işlemez diye düşünüyorum..yinede yorumlarınız için sağolun ALLAH yar ve yardımcımız olsun....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,865
Mesajlar
921,122
Kullanıcılar
450,984
Son üye
ketebey
Geri
Üst