Kullanıcılar bu tür üstü kapalı mesajlar yazdığında aklındakini okuyanın da anlayacağını düşünüyor, daha açık yazılırsa hepimiz daha rahat ve doğru olarak anlarız.
Sanırım sevmediğiniz şey firma adı vermiş olmam, bu teknikle tesviye yapılmasını kastetmiyorsanız. Yazıyı yazdığımda internetten epeyce aramama rağmen ülkemizde metal tesviyesi için el raspası satan yer bulamamıştım. Diyorsunuz ki firmaların adı paylaşılmamalı. Gereksinim duyacak olan kişi aynı yoldan geçerek aramalı, sıkıntı çekmeli, bulamasa da olur. Gerekirse yurt dışından ithal etmek için uğraşmalı, belki yaygın kullanılan batı kökenli internet firmalarını da Türkiye'ye mal satmaları konusunda ikna etmeli! Bu biraz gölgemizden korkmaya benziyor. Firma kar edebilir diye korkup kendimize zarar verelim daha iyi diyorsunuz.
Ben tesviyenin ülkemizde de yaygın kullanıldığını düşünüyordum, yanılmışım. Örneğin eskiyen bir tornanın kayıtlarından arabasına, sportuna birbiri üzerinde hareket eden döküm parçaların aşınması kaçınılmaz. Tesviye/raspalama ile bu parçalar tekrar hassas hale getirilebilir, farklı makineler için ve hatta yeni üretilen metal parçalar için de kullanılabilir. Sanayide çalışan arkadaşlar bile pek işe yarar olduğunu düşünmüyor. 2-3 kişi el raspası alırsa firmanın karı devede kulak kalır, istesem de zengin edemem, en azından bu konu ile ilgili içiniz rahat olsun.
Düşündüğünüzün tam tersi, kaliteli/ucuz ve kötü/pahalı ürün ve firmaların buradan paylaşılması gerektiğine inanıyorum. İnternetten çok satılan ürünlerin dışında fiyatlara ulaşmak son kullanıcı için çok zor olabiliyor. Amatör ve ilk makine yapan için konu zaten yeterince karışık ve zor, ne alacağını nerden alacağını el yordamı ile bulmaya çalışıyor. Birbirinden farklı teknikte çalışan ürünlerin kullanılma şansı da var, bilmeyen için seçmesi zor. Eğer nerden alacağına dair bir yardım almazsa, kötü bir ürünü pahalıya alabilir. Örneğin step motor, ray-araba gibi ürünleri buradaki çoğu kullanıcı aynı firmadan alıyor, ürünler kaliteliteli değilse de ucuz, kalite/fiyat oranı uygun. Arkadaşlar da öneriyor, ben de öneriyorum. Bence doğrusu da bu, kazanıyorsa da bırakın kazansın, hakediyordur. Önerirken insanların amacı firmaya para kazandırmak değil,
forumdaki kullanıcıların korunması. Kalite/fiyat oranı daha iyi olan bir firma görürsek hemen onu önermeye başlarız ve ancak bu şekilde doğru ürünü, iyi fiyatı yakalama şansımız olabilir.