Metal Tesviyesi - Raspalama - Scraping

Aşınmaların zamanla önemli hale gelmesi, makinenin hassasiyetinin bozulması kaçınılmaz. Merak ediyorum, bu sorun ülkemizde, özelikle sanayide nasıl çözülüyor? Herhalde önemli bir kısım makine sahibi, sizin gibi en sevmediğim şey diyerek, makineden çıkan hassasiyeti kabullenip, olduğu kadar deyip devam ediyor. Hassas ürün şikayeti olan epeyce mesaj var, biz genelde işçilik kalitesi olarak adlandırsak da belki sorunun kaynağının bir kısmının nedeni budur.

Eski makineler çok ağır, elden geçirilmesi için yollamak, işleyecek büyüklükte makine bulmak zor. Yolladınız diyelim elden geçirilmesi, taşlanması için istenen fiyat büyük olasılıkla çok yüksek olacaktır.

Küçük ve hassas parçalar ayrıca döküm demir dışı metaller için de kullanılabiliyor, tek kullanım alanı makinelerle de sınırlı değil. Yeni ve düşük kaliteli mini tornaları, frezeleri metal tesviyesi ile elden geçirip hassas hale getirenler de var.

Metal tesviyesini gördükten sonra dikkatimi çekmeye başladı. Yurtdışı kaynaklı videyoların bir kısmında, eski makinelerde metal tesviyesi yapıldığını gösteren izler var.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,401
Mesajlar
926,254
Kullanıcılar
451,924
Son üye
haluk turkoz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst