morbeyaz
Üye
Merhaba arkadaşlar. İleri geri anahtarla çalışan tekerlekli sistem var. Sağ ve sola tam yanaştığında durmasını istiyoruz. İleri geri anahtar bağlantısı olduğu için zorlandım. Sağa tam yanaştığında tekerlekli sistemin micro switch'e basıp durmasını, anahtarın soluna bastığımda devam etmesini, sola tam yanaştığında tekerlekli sistemin micro switch'e basıp durmasını, anahtarın sağına bastığında devam etmesini istiyoruz. Bana micro switch aldığım firmadaki kişi kağıda çizdi. Fakat aklımda soru işareti kaldı. Dc 24 volt 2 amper redüktörlü motor ile çalışan bir sistem yaptığımız. Çizdiği şekil bu.
Benim aklıma takılan ise zaten anahtara " eksi " adaptörden geliyor. Adaptörden ileri geri anahtara gelen eksiyi micro switch'in C kısmına bağlayıp, micro switch'in NC kısmından ileri geri anahtarın " eksi " ucuna versem doğru bir bağlantı yapmış olur muyum? Yoksa bu bağlantıyı çizen kişi doğru yapmış mı?
Teşekkür ederim.
Benim aklıma takılan ise zaten anahtara " eksi " adaptörden geliyor. Adaptörden ileri geri anahtara gelen eksiyi micro switch'in C kısmına bağlayıp, micro switch'in NC kısmından ileri geri anahtarın " eksi " ucuna versem doğru bir bağlantı yapmış olur muyum? Yoksa bu bağlantıyı çizen kişi doğru yapmış mı?
Teşekkür ederim.
Son düzenleme: