Micromaster 440 YARDIM.

utoplu83

Üye
merhaba
micromaster 440 kullanıcam ama bazı konularda yardım istemek zorunda kaldım.

sürücünün motor değerlerini değiştiremiyorum.

dinamik frenleme drenci takmak istiyorum ama hangi anlamda işe yaradığını bilmiyorum.

bi konu daha ben bir yere kadar hızlı gitmek bir switch aracılı ile hızını düşürmek istiyorum bu konularda yardımcı olabilcek arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim.

ilk olarak arkadşım sürücüyü bir fabrika ayarlarına getir motor bilgilerini değiştirebilirsin.

sürücüden elimde 5 ad. var hepside yeni fabrika ayarına dönsemde genede değiştiremiyorum.
acaba girmrm gereken bir parametremi var?

Motor Parametrelerini değiştirmeyi buldum p0010 parametresini 1 konumuna getirince değiştirebiliyorum. ayarları yaptıktan sonra 0 konumuna getirmek gerekiyo yoksa sürücü devreye girmiyo.

Hızlı Devreye Alma (P0010=1)
Aşağıdaki parametreler hızlı devreye alma için gereklidir (P0010=1).

P0304 Nominal motor gerilimi
P0305 Nominal motor akımı
P0307 Nominal motor gücü
P0310 Nominal motor frekansı
P0311 Nominal motor devri
P0700 Komut kaynağının seçimi
P1000 Frekans set değerinin seçimi
P1080 Min. devir
P1082 Max. devir
P1120 Kalkış süresi
P1121 Duruş süresi
P3900 Hızlı devreye almayı sonlandırma

not:buradaki parametreler kullanıcı seviyesi "1" iken çıkanlardır.kullanıcı seviyesi değiştiğinde parametre sayısıda değişecektir.

eğer basitçe devreye almak istersen bu değerleri uygula işini gör.

arkadaşım o problemi çözdüm teşşekür ederim ama benim sıkıntım daha var.
dın1 komutu ile potansiyel metre ile kalkacak.
dın2 komutunada sabit frekans seçecem dın1le kalkacak dın2 seçince sabit frekensa geçecek ama bir türlü bir çözüm bulamadım

ben micromaster420 de bir röle yardımıyla iki adet potansiyometre kullanarak iki farklı hız elde ettim.senin cihaz da böyle olabilir mi acaba?benim makinada iki farklı hıza ayarlı iki tane potansiyometre var.siwich çekince rölenin normal hıza ayarlı potansiyomtresi devreden çıkıyor.daha yavaş olan potansiyometre devreye giriyor.istersen sende böyle bir şey dene.benim cihaz 5-6 yıllık var ve herhangi bir bağlantı girişle joga geçme imkanı yok.senin cihazda böyle bir imkan var mı bilmiyorum!

ben dediğini denedim sorun olmuyo ama mm440 kullanırken böle bişi yapmak çok ilkel geliyo benim için dın1 den potansiyometre ile start veriyo ama din2den ayarlayınca gene potansiyel metreyi görüyu aynı hz de başlıyo.
bu sorunu çözemezsem gene çift potansiyelmetre bi role ile hallletcem.

parametreleri buldum.

p0003=3
p1000=23
p0701=1
p0702=99
p1074=722.1
p1021=722.1
p1002= sabitlenecek hz degeri girilcek

dın1 ve dın9 bağlayınca norman potnsiyel metre ile kalkacak
dın1 dın2 ve dın9 bağlayınca potansiyel metre devre dışı kalır p1002 deki sabit değerde devam eder.

Forum istatistikleri

Konular
129,734
Kullanıcılar
452,456
Son üye
WasTR

Yeni konular

Geri