taydin
Usta Üye
Step motorla yapılabilecek bir şey göremiyorum derken anlamadım. Step motor bu şekilde çalışmaz mı demek istediniz.
Bir yazıcıdan çıkan step motorun torku bir kere yeterli değildir. Ona bir redüktör gerekecek. Bir de step motor sürücüsü lazım. Ciddi bir maliyet sözkonusu. Bir de step motorlar gürültülüdür, vızır vızır kafa şişirir.
Yeni bir 12v 1A ve 60rpm li redaktörlü motor aldım. Birde 2 kanallı uzaktan kumanda aldım. Zaman ayarlayıcı bulamadım koca karaköyde 2 handa da. O yüzden zamanlayiciyi aliexpressten söyleyecem. Zamanlayıcının görevi tetiklemeyi aldıktan sonra mesela ben 15dk ya ayarladım diyelim, 15dk sonra motor beslemesini kesicek. Böylelikle uzaktan kumanda kanalından birini zaman ayarlı ya, diğerini sınırsız beslemeye ayarlicam. Zaman ayarı için aliexpresstw bulduğum şu devre işimi görür mü;
6-30 V Röle Modülü Anahtarı Tetik Gecikme Süresi Devre Zamanlayıcı Döngüsü Ayarlanabilir
http://s.aliexpress.com/U3UJj2iA
Verdiğiniz bilgi doğrultusunda hemen siparişi vermeyi düşünüyorum.
Birde sonradan ses sensörüde ekleyebilirim. Aman öncelik zamanlayıcı
Zaman rölesi en az 6 Amper olsaydı daha iyi olurdu, 5 Amper biraz marjinal. Ama o da iş görür bence, neticede röle kontakları biraz daha hızlı aşınır. O zamana kadar da çocuk büyür zaten beşiklik bir durum kalmaz
Moderatör tarafında düzenlendi: