BCD Encoder dediğimi en basit haliyle output çoğullayıcı olarak düşünebilirsiniz. İçerisindeki logic gatelerle (7402, 7432 vs. gibi) her farklı input değeri için farklı bir output vermektedir. İnternette 4028 entegrelerine veya yanlış hatırlamıyorsam 74218(emin değilim) entegrelerine bakarak bir fikir elde edebilirsiniz. ama şimdi tekrar düşündümde 1200 led için biraz kasıntı bir sistem olacak bu şekilde yapmanız. İşi çok yokuşa sürer. Birde hangi tarz devrelerde kullanıldığını kestiremedim encoderların fakat internet üzerinde 50 kuruş civarında bulabilirsiniz.
Evet, UART bacakları olan PIC leri internet üzerinden kontrol edebilirsiniz fakat aynı ağ üzerinde bulunmayacağınız için kullanacağınız statik IP adresini satın almanız gerekir. Yani bir nevi internet sitesi satın almanız gerekir bunu yapabilmek için. Bende bir projem için aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ama benimki aynı ağ üzerinde olacağı için tek bir modemi server olarak kullanacağım.
Ayrıca pic kullanacaksan (yanlışım varsa düzeltin) bunun için W5100 tarzı entegreler kullanman gerekir. Bunun hazırlarını Arduino için yapmışlar. Eğer PIC programlamayı biliyorsan 3 gün sonra arduinoyla RC uçak bile yapabilirsin
Ayrıca ethernet shield sayesindede yapmayı istediğin projeyi sadece kodlarıyla uğraşarak ve bir statik IP alarak halledebilirsin. Eğer almak istersen ben satmıyorum ama çok ucuza sağlayabileceğin yerlere yönlendirebilirim seni özel mesajla ilgilendiğini belirtirsen