Mikrosantral Yapmak İstiyorum

Hocam alıntı yaptığınız resimde iki farklı türbin tipi var. Tambur tipi diyerek hangisini kastettiğinizi anlamadım. Elimde debi-güç ilişkisi gösteren birkaç formül var. Şimdi bulamadım ama bulunca eklerim. Alıntıladığınız şekillerden 2. si daha güçlü bir sistem. Ama o sistemden 700W civarı güç elde edilmiş. Bir sistem var youtube de 220 V 30 A çıkış vermiş. Yani 6000W dan fazla güç elde edilmiş.

Adı üstünde hocam bunlar mikrosantral. Yani sizin dediğiniz 60-70 kW güç almak çok zor birşey....
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn. From denizli konu hakkında uzmanlığımda deneyimimde yok ama yapılmış olan sistemlere bakarsak ben bugüne kadar 3-5 kW tan fazlasını görmedim. 60-70 kW çok fazla.
 
Sayın Srdr ilginiz için teşekkürler..Bent kurma işini ancak şöyle yapabilirim:

-Fazla yüksek olmamalı. Çünkü dere 1,5 metre derinden gidiyor. 1.5 mt yi aşsa su dışarı taşacak. Ama 1 mt yükseklikte bir bent yapılsa. Ve toplanan su ince borularla türbine çarptırılsa olabilir gibi.. Mesela size bir video göndreyim. Şu sistem uygulanabilir:

 
Sayın Srdr ilginiz için teşekkürler..Bent kurma işini ancak şöyle yapabilirim:

-Fazla yüksek olmamalı. Çünkü dere 1,5 metre derinden gidiyor. 1.5 mt yi aşsa su dışarı taşacak. Ama 1 mt yükseklikte bir bent yapılsa. Ve toplanan su ince borularla türbine çarptırılsa olabilir gibi.. Mesela size bir video göndreyim. Şu sistem uygulanabilir:

YouTube - Micro hydro

Evet ne kadar güç üretebilir bilmiyorum ama şartlarınız göz önüne alındığında en olabilir ve en verimli sistem bu sanırım.
 
Bir işin içine girmeden nelerle karşılaşılacağını kestiremiyorsunuz. Akşam dere kenarında şöyle bir keşif yaptım. Bent nereye kurulabilir diye. 200 mt ötede bir de ne göreyim. Doğal sazlarla dallarla bir bent kurulmuş bile. Sadece kenarlarından su akıyor. Bentin bulunduğu yerden pis bir koku geliyor. Koku belediyenin, çiftliklerin artıkları-lağam ne ararsanız var. Bunlara ait. Şimdi düşünüyorum okulun arkasına bir bent yapsam büyük ihtimalle o da kokacak. Herkes rahatsız olacak. Arkadaşlar bu sorunu nasıl aşabilirim? Var mı bir fikriniz??
 
2ajdufp.jpg



benim kafamda düşündüğüm mevcut olan hidroelektrik santralimizin çıkışındaki kuyruk suyu kanalı içersine resimde tasarladığım gibi bir sistem yapmayı düşünüyorum buradan alabileceğim güç hakkında bilgi verecek bir formül varmı veya bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekli,yorum
 
Dün gece aklıma bir fikir geldi. Bakın şöyle: Derenin iki kenarına beton blok dikeceğim. O bloklara sert bir kapı geçireceğim. O kapı bent olacak ve suyu toplayacak. Dönen bir kolla istediğim zaman kapıyı kaldırıp suyu normal şekilde akıtabileceğim.

9bhesi.png

Birşeyler karaladım. Su borudan türbine fışkıracak. Koku falan olursa açılır kapıyı açacağım ve su normal akacak. Dönen kol sistemini youtube de görmüştüm. O şekilde açıyordu. Nasıl yapılacağını bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
 
Sayın From Denizli... Sizin çiziminize benzer birisi yapmış. Taşınabilir portatif bir şey. Linki şu: Startpagina Burdaki Hydro 400 sizin çiziminizdeki gibi suyun üstünde duruyor ve akan su ile dönüyor. Yapan kişiye mail attım. Giriş-çıkış değerlerini sordum. Yılda 4000kWh diyor. Günlük ürettiği elektrik 4000/360 = ~ 10W. Tabi bu suyun akışına göre değişir. Ama kanal varsa ve de özellikle eğim varsa bundan çok daha güzel tasarımlar ypabilirsiniz. Benim sorunum eğimin az olması.
 
2hevwqf.jpg



sayın bolanka verdiğiniz link açılmıyo göremedim resimleri sen ordan kopyalayıp buraya koyabilirsen bi zahmet bakayım ben kafamda bu şekilde ki gibi tasarlıyorum
 
Selamlar,

Derenin eğiminden daha az bir eğimle boru veya olukla suyu yükseltip üretecinizin üstüne düşürebilirsiniz. Bu şekilde debinizi de düzenleme imkanınız olur ve mevsimsel su miktarı değişimlerinde ufak oynamalarla sabit verim alabilirsiniz.

25i9e38.jpg


Kolay gelsin
Osman
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,900
Kullanıcılar
451,520
Son üye
Hhkkmz38

Yeni konular

Geri
Üst