Millî Google geliyor

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,259
Puanları
1,866
Yaş
47
 
daha geçen sene milli msn gelmişti de 1 sene geçmeden yok olup gitti.
milli google bile bir iş yapamaz bu saatten sonra.
googleden daha iyi olsa google satın alacaktır :)
 
Ne arıyorsan sen "O" sundur felsefesi ile geliştirilmiş olan arama motorlarının gelişimi önemli tabi ki...

Elde google,yandex gibi bir çok arama motoru varken ne kadar kullanılır düşünmek lazım.

Zira artık sadece arama yapılmıyor panaromik gezintiden tutun sosyal paylaşımda da kullanılıyor.

Bir ara yahoo revaçta idi şimdi google gibi.

Umarım başarılı olur
 
Her ülke kendi standart arama motorunu yapmaya gidecektir zamanla. Sadece zaman meselesi...
 
Yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı ;) Merakla bekliyoruz...
 
inş. arama motorları arasında en iyisi olur zamanla
 
Sonuçta güzel bi girişim ancak google kadar çok kullanılmasını beklememeliyiz. Yurdum insanı internetinin hızını yine Google'a tıklayarak kontrol eder, açılış sayfası yine google olur. Facebook'a girmek için yine google'a girip "face" yazar. İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek zordur. Bunu ancak ilkokuldaki öğrencilere alışkanlık haline getirip uzun vadede oturtabilirsiniz.

Bir de benim takıldığım bir nokta; bakan Ergün; dillerin özellikleri farklı yeteri kadar Türkçe için optimal sonuç vermiyor demiş. Kendim mühendislik alanından örnek vereyim; Türkçe dilinde yeterli kaynak yok zaten illa ki İngilizce kaynaklardan faydalanmalısınız, onun dışında bilim insanları, iş adamları/kadınları da aynı şekilde. Öte yandan ingilizce kaynağa ihtiyaç duymayan insanlar için de Google'ın sağladığı Türkçe veri yeterlidir.

Sonuçta Pardus girişimi vardı bir de Tübitak'ın. Evet bunlar güzel girişimler ama bazı şeyler için geç kaldık. Devrim arabalarına güvenmeyerek çoktan kaçırdık biz o treni. Var olan şeylerin taklitlerini yapmak yerine yeni girişimlerde bulunmalıyız.
 
Ezber bozarak "Türk Google" 'ına geçmek çok iyi olacaktır.Çünkü Alfabemiz latin harfleri içerse de,yazıda bahsedildiği gibi Avrupa harflerinden farklı olarak mevcut google'de tam analizi yapılamıyor ve sonuçta google'dan arama motoru olarak da yüzde yüz randıman alamıyoruz.Yaygınlaşıp herkesçe de benimsenirse çok iyi olacaktır kanısındayım.Saygılarımla.
 
Tabiki çok iyi olur ben de onu isterim ancak şöyle de bir durum var. siz insanların alışkanlıklarını nasıl değiştirebilirsiniz ki? Örneğin koskoca Microsoft Bing'i çıkardı, hatta Facebook'a da entegre etti ama Bing kullanan pek kimse bilmiyorum, gördüğüm kadarıyla dünyada da çok kullanılan bir arama motoru değil. Microsoft bir şirkettir devletle falan yarışamaz diyebilirsiniz ama sonuçta microsoftun da windows, İnternet exploreri facebook gibi avantajları var. Bunları kullanarak insanlara Bing'i dikte edebiliyor.
Öte yandan Yandex'den örnek vermek gerekirse. Galatasaray Kulübü bi sözleşme imzaladı ve GSYandex diye bişey ortaya çıkardı. Ama çevremdeki Galatasaraylılar bile Yandex kullanmıyor. "Kulübümüze destek olalım" diye bi düşünce içinde olup da google'ı terkeden kimse yok etrafımda.
En sıkı GS'lı arkadaşımın bile açılış sayfası Google'dır.
Tabiki yerli bir girişim başarılı olsun isteriz ama pek ihtimal veremiyorum. Çok çok kullanışlı olması, Google'a oranla insanlara daha cazip gelmesi şart. Yukarıda da yazdığım gibi Pardus gibi bence güzel bir sistem bile yurdum insanı tarafından windowsa tercih edilmedi.
Umarım Tübitak başarısız bir Google kopyası değil de oldukça orjinal bir arama motoru koyar ortaya.Ve bu sadece bir websitesinden ibaret olmasın, içinde sadece arama motoru olmayan, Google gibi hemen hemen her derde deva olabilecek bir sistemin bir uygulama haline dönüştürülmüşü olabilir. Benzersiz olmalıdır büyük oranda.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,969
Mesajlar
922,184
Kullanıcılar
451,164
Son üye
Yalpaslan

Yeni konular

Geri
Üst