Mini crt televisyon ses var görüntü yok

Merhabalar ustalarım elimde crt eski mini radyolu tv var pillede calısıyor radyosu cekiyor tv modunda ses geliyor ekranda hiç kıpırtı yok karıncalanma herhangibir ışık bile içini açtım amatörce baktım bir kondansatör sismiş gördüm onu değiştircem başka fikri olan varmı resimde işaratlerse otarafa yoğunlaşırım

Ekli dosyalar

• 20260712_191104.webp
    20260712_191104.webp
    227.7 KB · Görüntüleme: 38
  • 20260712_191043.webp
    20260712_191043.webp
    178.9 KB · Görüntüleme: 40
Mrb hocam yönlendirirsen beni sevinirim pro degilim amatorce hevesle birşeyi başarmanın tadına varmak isterim sizinde bilginizle
Eskiden tv alınca şemasıda verilirdi.
Marka adı varsa o isimle şemasını ara.

Fişi çekmeden elini değdirme bir yerlere.
30 kv voltaj tüpe bağlı kalın kırmızı kabloda.
O kırmızı kalın kablo tüpten çıktıysa trafosu yanabilir.
Tam oturmalı.
Tüp arkasındaki sokette hangi uçlar filamenti ısıtıyor bilmiyorum.
Filament koptuysa veya üzerindeki kaplama döküldüyse çalışmaz.

Mrb hocam yönlendirirsen beni sevinirim pro degilim amatorce hevesle birşeyi başarmanın tadına varmak isterim sizinde bilginizle
Amatör için tehlikeli başarısı elbet güzel ama hayat söz konusu en azından bir kalp krizi ...

Çalışan arabada motor parçaları arasına elini koy desem yapmazsın ama elektrik elektronik işleri kucumsenir.

Amatör için tehlikeli başarısı elbet güzel ama hayat söz konusu en azından bir kalp krizi ...

Çalışan arabada motor parçaları arasına elini koy desem yapmazsın ama elektrik elektronik işleri kucumsenir.
Belli başlı şeyleri biliyorum hocam sadece bu eski tvlerde pek uğraşım olmadı video katı seskatı ayırt edemedim o kırmızı kablo digorta çıkık değil tecrübenizden faydalanmak isterim ölçü aletim var şişmiş kondansatörü değiştircem gözüme çarpan o var pille çalışan ufak tv radyo

Ekli dosyalar

• 20260712_230931(1).webp
    20260712_230931(1).webp
    37.4 KB · Görüntüleme: 9
Kondansatör ler bazen alttan da şişe biliyor bilginiz olsun tupteki yüksek gerilim tüp e şarj oluyor fişi çeksen bile çarpa biliyor tupteki kabloya sakın dokunma insanın kafatası yokken beynine şamar atılması gibi bir his veriyor

Önce cihazın voltaj girişinden tv kısmına doğru ilerlemek lazım.

İlk iş şişen kapasitoru değiştirin.

Radyo kısmı çalışıyor demiştiniz. Öncelikle radyo tv seçici anahtarda voltaj takibi yapın. Gelen besleme voltajı tv kısmına geçmiyor olabilir.

Ortada büyük bir entegre var. Adını yazın kartın genel resmini ekleyin. Entegrelerde olması gereken voltaj ve bacak numaralarını bulalım ona göre hareket edelim.

Belli başlı şeyleri biliyorum hocam sadece bu eski tvlerde pek uğraşım olmadı video katı seskatı ayırt edemedim o kırmızı kablo digorta çıkık değil tecrübenizden faydalanmak isterim ölçü aletim var şişmiş kondansatörü değiştircem gözüme çarpan o var pille çalışan ufak tv radyo
Beyaz tüp soketine bağlı yerde içeride filament kızarıklığı var mı? karanlıkta kırmızı ışık vermeli.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri