Mini vinç alternatifi nedir?

Bir Rind

Üye
Katılım
1 May 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, yüksek binalara maks. 80 kg olacak yükler taşınacak. Taşıma motorunun toplam ağırlığının 30 kgdan az olması gerekmektedir. Bu sebeple mini vinçlere yöneldim fakat bunlar ağırlık olarak memnun etse de 2-3 dakika çalıştırıp 8-7 dakika dinlendirme şeklinde çalışıyor ki bu da bize uymuyor. Aynı zamanda halat uzunlukları maksimum 20 mt. Yeri geldiğinde 80-100 mt yüksekliğe de yük taşınabilir. Bu durumda da mini vinç işimizi görmüyor.

Yükümüz çok ağır değil, bu sebeple hem çok ağır, hem de taşınabilmesi çok zor olan inşaat vinçleri gibi vinçleri kullanmak istemiyoruz. Dakikada 10/15 mt hızda çalışabilecek, maksimum 80kg taşıyabilir olması yeterli olan, kendi ağırlığı 30kg'ı geçmeyecek bir çözüm sunabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba
Bahsedilen mini vinçlerin dinlendirme diye bahsedilen ısınma sorunu uygun motor ile değiştirilerek aşılabilir. Ağırlık sorun ediliyorsa daha yüksek verimli motorlar ve de motorlara ek soğutma (duruma göre sulu soğutma dahil) usulleri düşünülebilir.
Dinlendirme gereksiniminin bu biçimi çalışma halinin sınırlar dışında olmasından olur. Yük çalışma sınırlarında olursa devamlı çalışması beklenir. Anlaşılan şu halde; yükün çıkarılması ve vincin boş iken aşşağı inmesi arasında bir yakınlaştırma düşünülebilir. Boşta geri dönüş halinde enerji depolanırsa yüklü çıkışta bu enerjiden destek alınarak cihazın muhattap olduğu maksimum yük azaltılabilir çalışma sürekli rejime yaklaştırılabilir. Boştaki geri dönüş her ne kadar enerji gerektirmese de yük haline göre ayarlanmış cihazın bariz bir çalışması ile yine ısınmasına ve ya soğumanın zaafiyete uğramasına sebep oluyordur. Boşta uygun mekanizma ile motor çalıştırılmadan hem de hızlı biçimde dönüş sağlanabilir.
Enerji depolama ufak sistemlerde zor da olsa sisteme bir ters kütle eklenirse, boştaki geri dönüşte bu kütleyi yükselten sistem, yükü kaldırırken de bu kütleden destek alabilir. Mesela esas yükün yarısı ağırlığında bir kütle; yük anında gücü azaltarak sistemi rahatlatıp sınır dışı, kendine göre aşırı kısımlarda çalışmasını önleyebilir. Bu tip bir kütle yine taşınması beklenen diğer malzemelerden seçilebilir ancak uygun güvenlik önlemleri gerekir.
İnşaat vb işe uyduğu düşünülen vinçler de ne tip bir zaafiyete sebep oluyorsa bunlar incelenip modifiye edilerek zaafları kapatılabilir. Zeminde bir araçtan taşıma yapılıyorsa vinç de araca akuple edilebilirse (mesela gücü direk araç motorundan alırsa(hidrolik vb..) ..vb) sorunlar azalabilir. Tabi vincin hafif olmasının istenmesi üst katlara çıkarma kolaylığı arayışı ise vincin yukarı çıkışı da yukarıdan salınan bir ipe bağlanması ile kendisine yaptırılabilir.
Uzun halat incelenirken duruma göre zincir ve ip gibi ve araştırılabilen yeni nesil ürünler gibi ihtimaller de ele alınmalıdır.
Hepsi bir tarafa yakıtlı bir motor kullanımı da sürekli çalışma namına duruma göre elektik motorunun dayanım zaafını kapatabilir.
Başarılar dileriz..
 
Monşarj asansörü kullanabilirsiniz.
http://www.vipasansor.com.tr/?BID=2&Page=2&id=12&Title=monsarj-yemek-asansorler
http://www.vipasansor.com.tr/?BID=7&Page=2&id=13&Title=monsarj-asansor-olculeri

İnşaat işinde kullanacağız diyorsanız uygun güçte motor-makara-halat ile çözüm bulunur.
http://www.onlinehirdavatci.com/?ur...n-kumandali-monofaze-insaat-girgir-vinc-220-v
http://www.sahibinden.com/ilan/is-m...-yerden-kumandali-girgir-vinc-106430331/detay

Zihni sinir tarzı uydurma buluşlarla yapacağınız mekanizmalar başınıza her türlü iş çıkartabilir bunuda unutmayın!
 
Son düzenleme:
Merhaba.Halihazırdaki bir motosiklet motorunu küçük bir vinç amacıyla da kullananan bir girişimci de vardı.Tv'deki son günlerdeki haberlerde de izlemiştim ben kendisini.Motorsiklet motorunun çıkış milini kayış kasnak yardımıyla sarıcı,çekici fren sistemi de bulunan bir makaraya çelik halatıyla birlikte sarıp küçük bir vincin bu manada da yapabileceği tüm bu taşıma işlerini yapabilen bir tadilatı geliştirip yapan (Mekanik konularda da becerisi bulunan) mucitten tv'de övgüyle de bahsedilmekte ve 2 litre benzinle akşama kadar hatırı sayılabilir bir kapasitede yükün de kolayca yukarıya çıkarılabildiğinden bahsedilmekteydi,son izlediğim tv haberlerinde.(Yayın tarihini şu anda tam olarak da hatırlayamıyorum.)

Yakıtla çalışan 2 zamanlı benzin (Motorsiklet motorundaki gibi) veya 2 zamanlı küçük bir dizel motorunun (Motorsikletteki gibi hava soğutmalı) hesaplanmış olan çok uygun bir makara çapıyla bu amaçla da seçilip kullanılmasıyla,taşınması istenilen yükleri istenilen yüksekliğe kaldırıp taşıyabilmesi söz konusu olabilir.Böylece elektrik motorlarının ısınma sorunundan tam muaf olabilmek için de bu alternatifi (Isı motorları ile tahriği) mutlaka düşünün derim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Bahsettiğimiz hali hazırda uygulanan ve ya temel bilimsel yöntemler olarak ele alınmış izahların idrak edilememesi mühendislik ve ya teknik namına büyük bir zaaftır. Zekasal tasarımlar, derin düşünceler ele alınır sonucun güvenlik tedbirleri ve tecrübe ile muhattap edilmemesi için bir sebep yok.

Emeksizce hazırı bekleyenler, düşünerek yapanları beklemektedirler. Yoksa eleştiriye açığız.
Eski imalat birçok ürün; gerek yeni nesil ürünlerin çıkması, gerek eskiden imal edilmeyen küçük kombine ekipmanların üretilmesi, (belki gerek fiyatları) gerek düzensiz/zaaflı ve yerine göre gayet güvensiz çalışmaları ve gerekse de nev-i şahsına münhasırlıkları ile birçok dezavantaja meyillidir.
İp uçlarının, zekanın, değerli fikirlerin hangi ortamlarda, nelerin vesileliğinde ortaya çıktığının belli olmadığını hatırlatır ; Buralardan yapabildiğimiz belki en iyi olan gelişim tartışmalarının yapılmasını temenni ederiz.
 
Öncelikle herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sanıyorum ki problemimi bir minifor ile çözüme kavuşturacağım. Halat uzunluğundan bağımsız olarak çalıştığından ve 100kg taşıyan bir miniforun 20-25 kg ağırlığında olması sebebi ile tam olatah ihtiyacımı karşılamaktadır. Yine de alternatif bir hazır ürün önerisinde bulunabilecek olan varsa memnun olurum.
 
Deneysel (askeri) insan kaldırma motorları vardı (batman gibi). Güç sorunun yoksa veya aşabilirsen ciplerin halat motorlarını incele portable winch araştır. Kolay gelsin sonuçları paylaş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,925
Mesajlar
921,735
Kullanıcılar
451,093
Son üye
Mustii54

Yeni konular

Geri
Üst