minik genç sporcular için yardımını bekliyorum

Katılım
9 Şub 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
45
merhabalar.isimim orhan köy okulunda beden eğitimi öğretmenıyım.okulumuzun maddi yetersizliklerinden dolayı atletizm takımımız ıcın gerekli olan fotoselli kronometreyı kendımız yapmak ıstıyoruz.burdakı amac sporcunun bellı bır mesafeyı nekadar surede gectını öğrenmektir.mesafe basındakı ıkı cubuk arasından gecınce sporcu sure calışsacak ve mesafe sonundakı ıkı cubuk arasından gecıncede sure duracak.bunun yapımı için hangı parcaları almamız gerekıyor ve nasıl yapabılırız
fotosel.jpg
.yardımcı olursanız cok sevınırız çok teşekkurler. e maıl [email protected]
 
başlangıç noktası ile bitiş noktası arası kaç metredir ?

Bu iki nokta arasında kablo çekmeye müsaitmidir? Kablosuz olması işi çok zorlaştırır. Kablolu olursa basit kronometre ve lazerlerle bişeyler yapılabilir. Şu videoyu izlerseniz fikir edinebilirsiniz.

Sanırım bunun gibi bir düzenek istiyorsunuz.

 
öncelikle yardımınızdan dolayı teşekkur ederım.mesafe 60 metre.kabloda cekerız.lakin teknık bılgım zayıf.anca kronometre ıcınden +- kutuplarından leyım cekıp ıkı kablo dısarı cıkarabılecek kadar bılyorum.ortadakı devre nasıl yapılır nerden bulunur ve algılayıcıları nerden alırım hıc bılmıyorum.
 
Ben biraz araştırayım. Size geri dönüş yapacağım. Bir iki güne dönmezsem bana hatırlatın olur mu..
 
Buradan yazın yada özel mesaj ile yazabilirsiniz.
 
http://www.instructables.com/id/Laser-Sensor-Timer/

Şu adreste uygulanabilir ve basit bir koronometre modifiyesi var. Temel mantıkta lazerle gelen ışın demetini bir sensöre girip aradan geçen engeli saymak gibi düşünülebilir. Engel birinci sensörden geçtiğinde kronometre saymaya başlayacak ikinciden geçincede duracak.

Prensip şema ve şekiller aşağıdaki gibidir.

Eğer Antalya içinde iseniz yardımcı olabilirim. Eğer dışında iseniz burdan fikir paylaşımları ile ortak bişey çıkartabiliriz. Malzemeler elimde olsa idi kurar dener test ederdim ancak elimde yeterli malzeme yok.

Bir ikinci durum ise bu devreyi yaptıktan sonra kalibrasyon yapılmalı. Lazer ile sensör arası mesafe uzar ise ayar tutturmanız biraz zorlaşabilir çünkü 3 mm çapındaki lazer ışığını 3-5 metre uzaklıktaki yine 3 mm çapındaki sensöre tabiri caiz ise nişan aldırmak zor bir işlemdir. Karanlık ortamda yada aydınlık ortamda nasıl çalıştığı test edilmeli. Elimde malzemeler olsa idi denemeler yapabilirdim. Sizin malzeme temin etme şansınız var ise ve elektronikten anlayan kimse varsa beraber bişeyler yapabiliriz düşüncesindeyim.
 
ÇOK TEŞEKKÜÜRLER HOCAM.ben sayac ve kablosuz ıletim bölümlerini hallettim.tek sıkıntım reflektörlü sensör.şu an mekanızma kurulmus durumda ve cıplak +- kablosu var bunları birbirine değirince süre baslıyo bidaha değirince duruyo.asıl mesele şu reflektörlüsensör nerden ve hangi marka alıcam buna ne tür elektirk vericem
 
http://www.kartalotomasyon.com.tr/Reflektorlu-sensor-fiyatlari,TA-11389.html

google da ,lk yaptığım aramada karşıma çıkan fiyatlar..

Genel Özellikler
  • 50 x 50 x 17 mm Ebatlarında
  • NA / NK Seçilebilir Çıkış
  • Çalışma Gerilimi:10-30 VCD
  • Imax: 200 mA
  • Tepki süresi:3ms'nin altında
  • Ters polarite, kısa devre ve faz dalgalanmaya karşi koruma
  • Çalışma Sıcaklığı:15...+50°C - Mesafe ayarli döner konnektör
  • NOT:Düz konnektörlü kablo kullanılmalıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
130,059
Mesajlar
932,631
Kullanıcılar
453,041
Son üye
İHSAN DOĞAN

Yeni konular

Geri
Üst