mmc-sd karta bilgi yazma?

nakii

Üye
Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar 877 veya dspic30f4013 ile mmc karta veri kaydetmek istiyorum mmc kartı pic'e bağlayıp pic'in içindeki herhangibir veri karta nasıl yazılır? ccs c kullanıyorum elinizde şema ve yazılım varsa çok iyi olur çünkü komutları bile bulamadım yazma ve tanıtma komutları işimi görür.şimdiden teşekkürler...
 
internette ccs için kütüphaneler var, mmc sd kartlara kayıt yapma kayıt silme düzenleme v.s. işlemleri için.. şuan hatırlamıyorum ama ccs mmc library gibi arama yapılabilirse çıkacaktır ortaya
 
ccs ile birlikte gelen kütüpaneyi kullana var mı ben denedim ama şimdilik çalıştıramadım. sdmmc.c ve fat.c dosyalarını deneyebiliriz. ex_fat.c adında bir örnek dosyası da var.
 
yardımlarınız için teşekkürler. bu konuyu inceledim burada sadece gelen bilgi seri iletişim kanalıyla bilgisayarda gösteriliyor. ben pic'teki bilgiyi yada değişkeni mmc karttaki country.txt dosyasına bilgisayar bağlantısı olmadan kaydetmek istiyorum. sistem belirli zaman aralıklarında kesmeye gidecek ve değişkenler mmc'ye yazılacak. programda mmc karta veri yazdırma komutları varsa elinizde işimi görür.

aynen bende böyle bir şey arıyorum elinde uygulama olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
 
Asm ile sd karta raw data yazma okuma, asıl bilgi edinebileceğiniz yer elm-chan sd card olarak aratırsanız çıkacak ELM - How to Use MMC/SDC. SD kart için konuşurken biraz daha spesifik olmak lazım konu çok geniş, amacınız nedir, hangi m.d. hangi dil vs. yöntemi çok değiştirir.
 
evet haklısınız ccs c dilinde sd karta txt dosyası açıp veri yazmak istiyorum .
 
CCS C dilinde SD karta veri yazmak isteyen kardeşlerime çeşitli tavsiyelerde bulunayım.
1. Öğrenebilrseniz CCS C yi terk etme vaktiniz gelmiştir , başka derleyiciye geçin.
Sebeb: CCS C nin SD kart kütüphanesi hatalarla doludur , düzeltilmiş versiyonlarını bulup bir sürü değiştirme yapmanız gerekir , değiştirseniz bile belli SD kartları tanımaz , versiyon ve marka sıkıntıları yapar , ya FAt16 çalişir ya Fat32 sizi dünyaya küstürür.
Yok ben CCS C den asla vazgeçmem diyorsanız , ANDREW isimli bir arkadaş Brush elektronics adli bir sitede size güzel bir sd kart ve dosya sistemi kütüphanesi satiyor 70 dolar falanda sanırım , isterseniz alabilirsiniz çalişiyor ama iyi yazilim bilgisi gerektirir altini çiziyorum.

2.Sd karta bağlamanız gerekn bir Pull-UP direnci vardi nerde hatırlamıyorum ama ona çok dikkat edin o olmadan o iş olmaz.

3.Proton da bu işin çok daha kolay oldugunu duydum , örnekleri mevcuttur.

4. Bence en iyisi Mikrochip kendi verdiği dosya sistemi ile çalişmak, bunun içinde tabi ki C18 veta Hitech kullanmak lazim.

Saygılarımla.
 
2. bir mesaj olarak eğer dosya sistemi kullanmak istemiyorsanız , bilgisayarda gözükmeyecek şekilde ( dosya olarak açılamayacak) sanki bir eeprom gibi kulalacaksın CCS C nin SD MMC adli kütüphanesi ile başarma şansınız var.

Bir de Barış Samancı - SD Kart Programlama Klavuzu Bariş Samancının çok değerli çalişmalarına göz atabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • SD_Programlama_Klavuzu.zip
    2.1 MB · Görüntüleme: 14
Lisans bitirme projemi hazırlıyorum ccs c ile başladım...ccs c den vazgeçmem mümkün deyil çünkü baya ilerledim projede

Şimdi data logger yapmam lazım.. sd karta veya flash belleğe herhangi bir aygıta değişkenleri kayıt etmem gerekiyor...

en kolayı sd karta gibi gözüktüğü için sd kartı seçtim flash bellek örneği hiç görmedim çünkü...

Siz ne tavsiye edersiniz ccs c dili üzerinden ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,759
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst