Mobil Punta Kaynak Makinesi İçindeki Teknoloji

Kazuya5587

Katılımcı Üye
Yakın zamanda yurtdışında çok satılan mobil punta makinesini aldım. 0.10mm nikeli ve gördüğüm kadarıyla 0.20mm'ye kadar nikel şeridi eritebilecek bir kuvvette. Daha ötesi ise zor diyorum. Yüksek amper değerini yakalamak için genelde diy projesi olarak mikrodalga fırın trafoları kullanılıyor. Bu kadar küçük bir alete bu teknolojinin sığdırılması bana enteresan geldi. Birisi de "aynısı bende var 500 amper veriyor" yazınca içini açmak şart oldu.
Ne derler? şapka düştü kel göründü. Açtım içini ve hala aldığıma pişman değilim ama adamlar bir şeyi nasıl ucuza yapar ve Türkiye gibi 30 euro limiti olan ülkelerin gümrüğünden geçiririz diye mühendislik yapmışlar.
Seri kullanım için uygun olmasa da evde ufak tefek punta yapacaklar için iş görür.

Aynı cihazın ekranlı modelide bende mevcut. Fena değil gündelik işlerimde işimi görüyor ama sağlama alarak fazladan punta atıp bir batarya yapmaya kalkarsan çabuk ısınıp şarjı hızlı bitiyor. Kompresör ile soğutarak devam ediyorum. Bende aldığım sıra içini sökmüştüm. Seninde gösterdiğinle hemen hemen aynı tasarıma sahip lakin uyduruk bir cihaz. Basit işler için iş görür ama elinin ulağı bir punta cihazı olamaz. Yarıda kalır işin :)

Aynı cihazın ekranlı modelide bende mevcut. Fena değil gündelik işlerimde işimi görüyor ama sağlama alarak fazladan punta atıp bir batarya yapmaya kalkarsan çabuk ısınıp şarjı hızlı bitiyor. Kompresör ile soğutarak devam ediyorum. Bende aldığım sıra içini sökmüştüm. Seninde gösterdiğinle hemen hemen aynı tasarıma sahip lakin uyduruk bir cihaz. Basit işler için iş görür ama elinin ulağı bir punta cihazı olamaz. Yarıda kalır işin :)
Eski modellerde tp4056 vardı ve bunlarda pil sıcaklığını ölçen bir sensör yoktu. Yanlış hatırlamıyorsam eskilerde 3 ve daha fazla mosfet varken pil daha iriceydi. Şimdi sanırım süreç şöyle işledi; alışveriş limitleri ülkelerde düştükçe düşürdüler ve ısınma sorunu olup bozulmasın diye ısıyı artışında cihazı kapanacak şekilde güncellediler. tp4056'dan vazgeçerek diğer seçeneğe geçtiler çünkü tp4056 çok fazla sorun çıkarıyordu. Yolları incelttiler, bakır miktarını bile azatlmışlar :) Dediğiniz gibi normal kullanıcılar için ideal ancak bu cihaz aktif kullanıma uygun değil. Videoda da dedim. Yine olsa yine alırım çünkü bana hitap ediyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri