modbus basic .net problem

efe43

Üye
Katılım
25 Ara 2006
Mesajlar
419
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar benim amacım visual basc de yazılmış bir programı bilgisayara bağlı vga ile bağlı bir dokunmatik paneldeki isteklerimi plc ile haberleştimek istiyorum bunun için bir ara yüz programı nasıl kullanabalirim anolog değerler yok sadece kuru kontak 1 veya o ile olucak bir şey tam anlatamadım galiba ama bunun iiçin kusura bakmayın eğer usta bir arkadaş varsa kendisi ile telefonda görüşebilirim saygılar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Daha önce buna benzer uygulamalar yaptım. Konuyu biraz daha net açıklarsanız daha çok yardımcı olabilirim. Bana e-posta gönderin.
 
syn arakdşım mail adresinizi gönderebilirmisiniz
 
Merhaba,

Hangi marka PLC? Ethernet üzerinden mi ? Seri port mu? nasıl bir bağlantı olacak?

Kullanılacak protokol ModBus mı yoksa PC ye özel başka bir şey mi?
 
sayın arakdaşım modbus seri haberleşme olacak pc nin arkadısında usb 485 çevirici ile seri haberleşme olacak delta plc 14 ss modeli ile arakdaşım ben bu konuda sıfırım sadece basiz temel bilgim var seri haberleşme kodlarını nereye yazılacağını bilmiyorum ve hangi dll doysını ekliyeceğmide ok..
 
Siemens Plcler ile çalışmak istiyorsan LibNoDave kaynaklarını incelemeni isterim bende hemen hemen aynı işe kafamı taktım fakat şu aralar çok yoğunum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,775
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst