modifikasyon bilgi

cihangir2

Üye
Katılım
23 Nis 2010
Mesajlar
24
Puanları
1
öncelikle herkese kolay gelsin...
modifikasyon konusunda bir sıkıntı var. durum şöyle;
2 adet hava kompressörümüz var.bunlara modifikasyon yapmak istiyoruz. yani sisteme ilave yapmak istiyorum.şu anki durumda kompressöre ilave bir selenoid valf koymak istiyorum.fakat sistem kompressor ile birlikte devreye girecek kompressor stop ettikten 10 saniye sonra kapatacak. bu sistem uygulamasında ne gibi bir malzeme kullanmalıyım.
saygılar...
 
komprasör motor kontaktörünün yardımcı kontağını kullanarak çalıştı bilgisi alabilirsin.bu bilgiyi elektronik zaman rölesinin özelliğine bağlı olarak işleyebilirsin.
 
tamam öyle ama o zamanda kompressore start komutu geldiğinde timer da devreye girecek. 2 konu var kompressor startıyla birlikte selonoid açacak kompressor stop ettiğinden 10 saniye sonra kapatacak.(kompressor çalışır iken açık kalacak)
 
elektronik zaman rölelerinde A1 ucu devamlı enerjilidir.Tetikleme ucuna kontaktörden devamlı çalışıyor bilgisi verirsiniz.tetikleme ucunda enerji kesildiğinde ayarlanan süre sonunda çıkışı keser.Piyasada elektronik zaman röle çeşitleri var.zaman rölesinin kullanma klavuzundana göre ayar yapabilirsin.

MOLLER marka zaman rölesi örnek. http://www.wiringmanual.com/contactors008.html#wp1102699
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,152
Mesajlar
923,720
Kullanıcılar
451,490
Son üye
murat osmanoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst