athenamsx
Üye
Elime bir kasa pc geçti ama çok eski ortalama 2005-2007 yıllarına ait. Şu an kullandığım laptop daha güncel daha iyi belki ama ben yine de uğraşıp değerlendirmek istiyorum çünkü içi neredeyse hiç açılmamış pırıl pırıl tüm parçaları. Gerekirse xp kurabilirim. Bunu nasıl "en verimli" hale getirebilirim? Maksimum neler yapılabilir? Biliyorum bir çok kişi uğraştığına değmez diyecek ama ben yine de deneyeceğim.
Sistem;
Anakart: Foxconn 661FX7MI-RS
Ram: 1x 512 mb ddr
Ekran kartı: sanırım Palit marka ge-force fx5200 128bit
İşlemci: Pentium 4 HT (1x 3.0 Ghz 2 izlek)
WD Caviar 160 GB HDD
PSU: 350 watt
Boş yorum olmasın lütfen sadece deneyimli bilgili kişilerce yanıtlanırsa sevinirim, teşekkürler.
@Mr_YAMYAM hocam müsait olduğunuz bir zaman konuyla ilgili detaylı görüşlerinizi bekliyorum mutlaka
Düzenleme: Cpu testlerine göre bendeki işlemciden 1-2 tık daha güçlü gibi duruyor. Tabii nesil farkını saymazsak Bu arada ikinci el parça da ekleyebilirim bu sebeple olabilecek uçuk kaçık fikirleri de değerlendireceğim. Overclock kaldırabilirse eğer denerim. Cpu üzerinde Cooler Master' ın sağlam bir fanı da var.
Sistem;
Anakart: Foxconn 661FX7MI-RS
Ram: 1x 512 mb ddr
Ekran kartı: sanırım Palit marka ge-force fx5200 128bit
İşlemci: Pentium 4 HT (1x 3.0 Ghz 2 izlek)
WD Caviar 160 GB HDD
PSU: 350 watt
Boş yorum olmasın lütfen sadece deneyimli bilgili kişilerce yanıtlanırsa sevinirim, teşekkürler.
@Mr_YAMYAM hocam müsait olduğunuz bir zaman konuyla ilgili detaylı görüşlerinizi bekliyorum mutlaka
Düzenleme: Cpu testlerine göre bendeki işlemciden 1-2 tık daha güçlü gibi duruyor. Tabii nesil farkını saymazsak Bu arada ikinci el parça da ekleyebilirim bu sebeple olabilecek uçuk kaçık fikirleri de değerlendireceğim. Overclock kaldırabilirse eğer denerim. Cpu üzerinde Cooler Master' ın sağlam bir fanı da var.
Son düzenleme: