Entegreye elini dokunduğunda gürültü artışı son derece normal. Sen oraya elinle gürültü enjekte ediyorsun.PCye bağladığımda ise entegreye elimle direkt dokundum boştaki gürültü -100 ile -95dB seviyesinden -82lere kadar çıkıyor sadece. Aynı zamanda burada bikaç saniye sonra başlayan gürültü gibi bir durum da yok. Sadece entegreye yaklaştığımda oluşan bir gürültü var.
Bu gürültü artışı özellikle iki cihazda da 50-60Hz bölgesinde oluşuyor.
Son derece şipirdek.Gürültü değerini PPM üzerinden göremediğim için ben frequency anaylizerden bakmıştım öncekilerde. Asıl gürültü değerimiz -78dB imiş.
Besleme direnci...Yamyam hocam sıkıntı var. Ton kontrol Elektrik ve header bağlantısını yaptıktan sonra ampliyi açtım girişteki bir dirençten dumanlar çıkmaya başladı.
Ton kontrol kartındaki bu direnç ampliyi açtıktan kısa bir süre sonra yandı.
Ekli dosyayı görüntüle 97194
Daha önce @sasen1 bu devreyi yaparken O'na tüm plaketi yalatarak temizletmiştimProblemi hallettim hocam test görsellerini ekliyorum.
Devre gayet keyifli çalışıyor, bass ve tizler potanslarla kontrol ediliyor
Tahmin ettiğim gibi potların yönünü ters bağlamışım yani potları sola çevirince bass tiz miktarı artıyor.
Birde sanırım tiz potunda yada bağlantısında problem var çok az hışırtı yapıyor çevirirken. Diğer amplidekini söküp değiştiririz olmazsa.
Bir de yeri gelmişken merak ettiğim bişey var. Frequency Analyzer ile PPM arasında birkaç dB fark var. Örneğin alttaki banttan en yüksek frekansın vurduğu dB seviyesi -90dB ise ppmde bu -78dB görünüyor. Bu neden oluşuyor?
Edit: Testleri telefon ile yaptım bu yüzden de Spotify kullanmak zorunda kaldım. Kendime kötek
2. Edit: Elimde küçük hoparlör olmadığı için Pcdeki "Line In" girişini dinle seçeneğini açıp ampliden gelen tüm sinyali kulaklıkla dinliyorum.
Böyle böyle yeni şeyler öğreniyorum hocam çok sağ olunDaha önce @sasen1 bu devreyi yaparken O'na tüm plaketi yalatarak temizletmiştim
Dua et sen hallettin. Yoksa sana da yalatırdım plaketi
Tiz potuna yağlı kontak sprey sık. Hışırtı gitmezse değiştirirsin.
Ayrıca belirtmem gerekirse bu gibi tasarımlarda en küçük bir hata farklı şekillerde kendini gösterebilir. Geniş band sistemlerde potlarda ve şaselemede olabilecek en küçük hatalar bu gibi unsurları tetikleyebilir.
PPM de 78db görmen normaldir. Çünkü senin band genişliğinin toplamı alınarak PPM de gösterilmektedir.
Dinlemeyi kulaklıkla yapman daha iyi. Hem güvenli hem de daha iyi algılarsın sesleri.
O tür kablolamada kapasitif etki olmaz. Ancak ton kontrol grounding çok hassastır. Özellikle yüksek giriş empedansında.Böyle böyle yeni şeyler öğreniyorum hocam çok sağ olun
Tiz potunun bağlantısı biraz daha uzundu acaba kapasitif etki mi gösteriyor? Kontak sprey ile düzelmezse bişeyler belli olur muhtemelen.
Sırada loudness mi var hocam? En çok merak ettiğim devre bu özellikle LF kısmıBakalım bass kısmı kulaklıkta nasıl olacak. Bassları sevdiğim için kulak içi kulaklık almıştım zamanında onunla da test ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?