Hocam bugün uzun süreler boyunca kartları müzik dinleyerek denedim. Öncesinde kartları sıkıca monte ettim.
Önce Line In seviyesini yine 54e getirdim. İlk önce ton kontrolü sonra da loudnessi devreye alarak denedim.
Ton kontrol bass ve tiz seviyesini dün yaptığım gibi sona getirdim. Loudness testinde de volume sonra ve tüm fonksiyonlar açıktı.
Bu sefer ayrı ayrı yaptığım testlerde ikisinde de bozulma oldu ne yazık ki. Line in 54 seviyesindeyken Audition PPMde max sinyal seviyesi müziğe göre değişmekle beraber -6, -3 dB arasında sarı alanda geziyordu.
İki kartı da devreden çıkartıp
Monitör çıkış headerından direk pc Line In bağlantısını yaptım yaklaşık 10 dk boyunca denedim bunda bozulma olmadı. Uzun süre dinlemede bozulma olur mu yine emin değilim.
Belki bu seviye yüksek geliyordur deyip Line in seviyesini %10a kadar düşürdüm fakat bir şey fark etmedi. Sadece bozulmaya başladığı süre daha geç başlıyor ama sonuç değişmiyor. Kartları bu sefer 20dk boyunca denedim sonuç yine bozulmaya neden oluyor.
Adobe PPM de Line in seviyesi %10 iken max sinyal seviyesi -40dB civarındaydı. Boştaki gürültü seviyesi ise -101dBlere kadar düşmüştü.
Farklı bir ses sürücüsü ile bile denedim sonuç değişmedi.
Bu kartlarda öncelikli olarak ölçmem gereken elemanlar hangileridir?
Entegre eğer dandik üretimlerden ise elimdeki başka cihazlardan söktüğüm yedek opampları taksam direkt çalışır mı? Elimde siparişten kalan fazladan 2 tane daha LM4562'de var.
İki kartta da kendi aldığım 82nF lar var. Acaba bunlardan mı şüphelenmeliyim?
Elimdeki farklı cihazlardan söktüğüm şu opamplar var:
3- Mitsubishi 5218A
1- LM358N
1- 4558C