Bu durumda LN PSU devresinden itibaren testlere yeniden başlamalıyız.Ben de sesin bozulduğu anda loudnesstan line ine giden headerı söktüm ve buraya headerlı dişi 3.5mm jak bağlayıp testlerde kullandığım kulaklığı taktım. PC'ye giden sesi dinlemek için. Ses seviyesi düşüktü ama burada da ses bozuktu. Bozulma PC'den kaynaklansa buradan çıkan sesin bozuk olmaması gerekmez miydi?
Burada farklı bir unsur daha bulunuyor.Hocam tüm testleri yeniden yaptım. Hem %50 hem de %100 line ayarları ile Ekran görüntüleri aldım mesaja ekliyorum.
Tüm testi telefondaki müzik pause iken yaptım. Diğer girişte 50ohm dirençler vardı. Bu iki girişi de kontrol ettiğimde gürültü değerlerinde fark görülmüyordu.
Kulaklığa direkt bağlanıp bir de öyle müzik dinleyeceğim, aradaki farkları yazarım tekrar hocam. Her şey için çok teşekkür ederim
Bu trimpotları ölç ve aynı olacak şekilde ayarla.Örneğin ton kontroldeki trimpotlar aynı derecede çevirili değil görüntüde ama ben yine de aynı değerde olacak şekilde ayarlamıştım.
Yeniden kontrol ettim. Birisi 40 diğeri 40.1 görünüyordu ikisini de 40k yaptım. Fark oldukça azalsa da tamamen düzelmedi.Bu trimpotları ölç ve aynı olacak şekilde ayarla.
Değerlerde farklılık olabilir.
Bu tasarımın genel olarak gürültü seviyesi montaj durumuna göre -78 ila -72db civarıdır. Ancak bu değerler ideal montaj ve normal montaja göre değişebilir.Yeniden kontrol ettim. Birisi 40 diğeri 40.1 görünüyordu ikisini de 40k yaptım. Fark oldukça azalsa da tamamen düzelmedi.
Hocam bu arada gürültü değerleri nasıl? Bu line in olayı çok değiştiriyor. Yine 100deyken test ettim. Müzik dinlerken de ss aldım seviyeyi görebilmek için. Bu esnada tüm loudness fonksiyonları aktifti. Volume %50 civarındaydı.
Tüm testlerde görünen 5Khz civarında tek kanalda bi yükselme var. Bu bazen 8khzleri falan da geziyor. Bu neden oluyor olabilir?
Bu arada kulaklıktan değilde Line ini direkt grundig ampliden de dinlemeye çalıştım. Kulaklığı çıkarınca ampliden de dinleyebiliyorum. Sesi çok açamadım ama bass ve tiz miktarı gayet yeterli.Gündüz anca deneyebilirim yüksek seste.
Sasen daha önce kabaca PC line in seviyesini osilaskop yaparken ayarlamıştı. Dolayısı ile sasenin amplisindeki ölçümler daha az hata ile ölçüldü.Siz forum arkadaşımız @sasen1 ile CDden müzik çalarken ve pause gibi testler esnasında hangi Line In seviyesini baz almıştınız? Belki buradan çıkarak doğru bir ölçüm yapabilirim. Eğer hatırlıyorsanız bu (ben) cahili azıcık bilgilendirebilir misiniz?Çünkü doğru şeyi ölçmediğimi düşünmeye başladım da
Volume sona doğru gelirken bir gürültü duyuyordum aynı şekilde volume 15 civarında da duyuyorum. Bunlar muhtemelen ampliden giden gürültüler. Ama işte hangi seviyede olduklarını değil, toplam gürültüye ekledikleri etkiyi görebiliyorum sadece.
Sistemin genel gürültüsünün (herşey boşta iken) -80db olduğunu varsayalım.Yani pcde müzik çalmazken bile Auditiondan kayıt tuşuna basıyorum sonra kayıt seviyesini %100e çektiğimde 60dB üst sınırlı bir gürültü ölçülüyor. Aynısı ampli bağlıyken Line In girişinde de böyleydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?