Eğer montaj prosedürlerinde hata yapmamışsan -72 ila -78 gibi gürültü değeri normaldir.Gürültü olduğu gibi yükselip azalıyor hocam. Ama %50 line in seviyesinde yaptığım ölçümler bahsettiğiniz gürültü aralığına geliyor. Yani yaklaşık -78dB civarına.
Pcye girip sesi grundigten almakta işe yaramıyor. Çünkü grundigten sesi açıp bizim amplideki sesi kıssam bile bu sefer de grundigin gürültüsü duyuluyor.
Ayrıca 100 seviyesinde line in dinlemesi yaparken ampli volüme seviyesi de %70lerde iken bazı şarkılarda amplı clip yapmaya başlıyor. 0 db seviyesine kadar gelen müzikler oluyor.
Bu durumda yine de projeye devam edebilir miyiz?
Ben tam tersi bir test yapmıştım. Dinleme yaparken Grundig %70 bizim ampli %30 gibiydi.Bu doğrultuda grundig ampli ton kontrolleri ortada iken ve LIN tuşu OFF iken bizim devrelerden herhangi bir gürültü duymuyorsan, (veya max seviyemizde azcık HISS olabilir) o zaman STK çıkış katının yapımına başlayabiliriz.
Çünkü grundig ampli lineer çalışırken başka bir çıkış katı ile prensipte aynı karakteristikte demektir.
Yani bizim devrelerin çıkışına bağlanacak ampli modülü STK lı da olabilir, transistörlü de lambalı da.
Tek fark çıkış katının verebileceği max güç unsurudur.
Tabii ki burada çıkış katının SN değeri, kazanç faktörü, frekans karakteristiği gibi unsurlar da bulunmaktadır.
Ancak ilmine göre tasarlanmış bir çıkış katı ile çok pahalı çıkış katı devrelerinin arasındaki fark insan kulağı ile pek algılanamaz.
PC yi bu işe karıştırmaman lazım.Ben tam tersi bir test yapmıştım. Dinleme yaparken Grundig %70 bizim ampli %30 gibiydi.
Bizim ampliyi sonuna kadar veya gürültü yaptığı seviyelerde açıp grundigten volumü kısık sesten yüksek sese olacak şekilde test edeyim yarın. Grundig amplinin gürültüsü+pc gürültüsünün üstüne gelen farklı bir gürültü hemen belli olur muhtemelen.
Bizim ampli lineer moddayken ve volume kısıkken (pc line in %50) -78dB seviyelerini görmüştüm.
Bahsettiğim clip olayını kulaklıkla yaptığım testte fark ettim. Bizim line in seviyemiz %100 olmamalı diye düşünüyorum.
Sesin nerelerde bozulduğu muallakta.Yarın bir kablo yapıp direkt Grundig e giriş yapayım.
Adobe ppmde de kırmızıya gelince ses ciddi anlamda bozuluyor. Max -3 e kadar çıkması gerekirken müzikte bas sesleri yokken bile kırmızıdan kurtulamıyordu
Sonuçları yazacağım.
Bu şekilde de denedim bu sefer farklı bir durum mevcut. Bizim ampli volume sonda, grundigten açıp kısıyorum.Ampliyi normal çalıştırıp aux girişinden veya tape girişinden girmelisin.
Bu ses bizim devrelerin gürültüsü. Normal.Ancak bizim ampli volume sondayken grundigteki volume %65lerden sonra HSS sesi hafifçe artıyor. Bu PC den dinlediğim gürültüye benzer bir ses.
Bu seviye bizim ampli volüme 7 civarında ise normaldir.Sürekli olan HSS sesi benim bağlantı için kullandığım kablodan olabilir bir ihtimal. Ama bizim ön devreleri bağladığımda belli bir ses seviyesinden sonra gürültü (HSS) artıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?