Bu Reballing için çipe uygun dizgi aleti falan lazım değil mi şundan soruyorum her yerde yapıllır mı bu işlem ve ücreti pahalıysa yaptırmaya gerek yok. 6 yıllık monitör 1080p 144hz 1ms fena değil aslında 2. monitör olabilir sırf soğuk lehim oldu diyede çöpe atmak istemiyorum.Reballing denen sizinde internette gördüğünüz işlemin yapılması gerekiyor. Eğer dediğiniz şekilde ise.
Dışarıdan baskı uygulasanız da yine sorun olacaktır. Hatta baskı uygulamanız chip i belki içerken kırabilir. Baskı uygulamanızı tavsiye etmem.
Kesinlikle yapılmaması gereken bir davranış, hem sıcak hem sivri uç, çipi çatlata bilirdinizsıcak hava makinesi olmadığından lehim makinesi ile üzerine biraz bastırdım ancak işe yaramadı.
Panele sıvı teması olmuşsa veya ıslak nemli ortamda kalmışsa, lehim toplarını korozyondan dolayı ısıtma işlemi, lehim çatlağını giderecek ve işe yarayacaktır.sıcak hava geçici çözüm müdür
Gereksiz uğraş ve zaman kaybı olur.Olmadı kıskaçla ufak bir soğucucu metali üzerine bağlayıp sıkıştırma yöntemi ile işi çözmeye deneyeceğim
Bilgisayar tamir atölyelerine götürün. Yaparsa onlar yapar.sırf soğuk lehim oldu diyede çöpe atmak istemiyorum.
Soğuk lehim yada çatlak belkide chipset de değil çevre elemanlardan da yada yollarda olabilir.
Siz kuvvet uygulayınca temas ediyor olabilir.
Aklıma soket bağlantısı geliyor. Soket uçlarındaki kararmalar direnç oluşturur, görüntü de bozulmalar görülebilir.
( Karşılaştığım durum dur.)
Ancak başlıkta, çipin üstüne çökünce, baskılama yapınca, ekrana görüntü geldiği yazılı .
Yine de soket bağlantısının yan tarafındaki mandallara basılarak kablo bağlantısını soketten ayırın.
Silgi ile fişin uçlarını silerek temizleyin. Tekrar sokete bağlantıyı kurun.
Monitör onarımların da, panel bağlantılarını kontrol eder bu işlemi yaparım.
Kesinlikle yapılmaması gereken bir davranış, hem sıcak hem sivri uç, çipi çatlata bilirdiniz
Panele sıvı teması olmuşsa veya ıslak nemli ortamda kalmışsa, lehim toplarını korozyondan dolayı ısıtma işlemi, lehim çatlağını giderecek ve işe yarayacaktır.
Cipte aşırı ısınma olursa; geçici çözümdür. Arıza yeniden tekrarlayacaktır.
(Cipte ısınma zor bir ihtimal dir).
Gereksiz uğraş ve zaman kaybı olur.
İşe yaramaz.
Bilgisayar tamir atölyelerine götürün. Yaparsa onlar yapar.
Montaj yapan, Format atan Bilgisayarcı ya değil.
Sorun çipin altında lehim toplarındaki çatlama .Madem pcb'de kastırma var arkadaşların dediği gibi çipten önce daha kolay olabilecek kısımları büyüteçle kontrol ediniz. Yol ile lehimin birleştiği yerlerde de kopma olabilir. Sorun yoksa çip'e yönelirsiniz.
60 derece çip için önemi olmayan bir sıcaklıktır. Bu sıcaklık bizleri etkiler, el yakar.(65 derece) Çipi etkilemek için çok daha yüksek sıcaklıklar gereklidir. (187-215 dereceler)Yazın çipi multimetrenin ısı ölçereni yapıştırıp ölçtüğümde 60 dereceye kadar çıktığını gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?