Aaaaah "dışı seni yakar içi de beni" sözü tam bizim duruma göre be kardeşim. Toplumun çoğunluğu duyarsız olunca, bir yere kadar dayanabiliyorsunuz. Cimer dahil başvurmadığım yer kalmadı. dağıtım şirketinin telefonuna bırakmadığım mesaj kalmadı. Sadece muhtarın bana söylediğini yazarsam anlarsın. Mahalle muhtarına bununla ilgili soru sorduğumda aldığım cevap: "hocam bizim sokakta sıkıntı yok". Ve yaşadığım şehir 125 000 nüfuslu Hatay'ın Samandağ ilçesi. Köy de değil. merkezde oturuyoruz. Mutlaka günde birkaç kez elektrikler kesilir. Saatlerce gelmez ve kimse buna ses çıkarmaz. İnsanlar alışmış. Parası olanlar jenaretörünü almış çalıştırıyor. Garibanlar da bu eziyeti çekiyor.Dağıtım şirketine mail atın,telefonla arıza kaydı oluşturun.Belediyelere ait vatandaşın şikayet ve önerilerini dile getirdiği birimler oluyor.Oralara başvuruda bulunun.Demek istediğim birçok kanaldan şikayetinizi dile getirin.İlgili yönetmelikler verilen hizmetin kalitesinden dağıtım şiketini sorumlu tutuyor.Görevini yapmayanı şikayet etmekte vatandaş olarak bizim sorumluluğumuz.Dağın başında oturmuyorsanız regülatörle felan uğraşmak zorunda kalmamalısınız. Malesef sabırla ve ısrarla üzerine gitmediğiniz sürece sorunu çözmeyeceklerdir.Yerinizde olsam mahalledeki komşularla birlikte hareket ederek sorunu kökten çözmekle uğraşırdım.Regülatör masrafına girmektense.
Piyasada satılan regülatörler genelde Servo. Statikle servo arasında büyük bir fiyat farkı var. Yaklaşık 20 kva lık bir regülatör almayı düşünüyorum. nerdeyse 2 kat daha pahalı. Peki Servo alsam eksi yanları nelerdir? Yazabilir misiniz?Regülatör,işinizi mutlaka görecek.Ancak,
onu kullanmanız halinde,Elektrik tüketiminiz
regülatör kalitesine bağlı olarak %5-10 ora-
nında artacaktır.Güç seçiminde,%10 fazla
olacak şekilde düşünün.Tip olarak SERVO
yerine MUTLAKA,STATİK TİP olanı tercih
edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?