zkalmaz
Üye
Teşeşekkür ederim. Düşüneceğim.Belli bir süre ! sonra,bu defada regülatörle
derdiniz bitmez ! Ayrıca,kayıplarınız daha
fazla artar.
Teşeşekkür ederim. Düşüneceğim.Belli bir süre ! sonra,bu defada regülatörle
derdiniz bitmez ! Ayrıca,kayıplarınız daha
fazla artar.
evimde kullanacağım elektrikli aletler için kaba bir hesap yapmışlardı. Yaklaşık 13-15 kva olarak çıktı. 15 kva yı biraz da artırarak 20 kva olarak almayı düşündüm. Şimdi kafam karıştı. Hata mı yapıyorum acaba? ( kullanılacak eşyalar 1 adet buzdolabı, 55 inç tv, çamaşır, bulaşık makinesi, şimdilik 3 adet 2500 watt gücünde kolektör ısıtıcı ve ara sıra kullanacağımız Ufo ısıtıcı)Belli bir süre ! sonra,bu defada regülatörle
derdiniz bitmez ! Ayrıca,kayıplarınız daha
fazla artar.Yapısal farklılıkları incelerseniz
söylediğim daha açık anlaşılır.Tesisatınız 20 kva için uygun değildir ! Regülatörü 7,5-
10 kva gibi yeniden gözden geçirmeniz ya-
rarlı olabilir.
sadece bizim mahalle değil maalesef. 125 000 nüfuslu bir ilçede birkaç mahalle yıllardır aynı sorunla karşı karşıya. Yerel yöneticilerin ve halkın duyarsızlığı diyelim geçelim kardeş. Yoksa bu konuda çoook konuşulacak şey var da neyse.... Kendim bugüne kadar çok çaba harcadım. ama dediğiniz gibi yorucu oldu. Firma vatandaştan aldığı parayı götürüyor, bizim gibi birkaç vatandaş haricinde güçlü bir şekilde hizmet talebinde bulunan olmadığı için de maliyetli yatırım yapmıyor.Sizin anlattığınız kadarıyla görünen o ki , sizin semtin yada sokak cadde vs beslediği trafonun gücü yetersiz kaldığı için gerilim seviyesinde düşmeler meydana geliyor.Kış aylarında özellikle olmasının sebebinin bir diğer ihtimali ise iletim hattı izalosyonu problemi de olmuş olabilir.Yer altı yada yer üstü sızıntı meydana geliyor olabilir.Enerji sağlayan firmanın yetkili kişisi ile yüzyüze görüşerek bu probleme dair teknik kontrol ekibi göndermelerini isteyebilirsiniz.Diğer yönden sizin kendiniz bir caba sağlamanız yorucu olur.Birde şuny merak ettim sizin yaz aylarında ödediğiniz Elektrik faturası ile kış ayları tutarları nerelerde acaba ?
evimde kullanacağım elektrikli aletler için kaba bir hesap yapmışlardı. Yaklaşık 13-15 kva olarak çıktı. 15 kva yı biraz da artırarak 20 kva olarak almayı düşündüm. Şimdi kafam karıştı. Hata mı yapıyorum acaba? (
En azından 3 tane 2500 watt ısıtıcı, buzdolabı, tv. akşamları sürekli çalışacak. Çamaşır, bulaşık ve diğer elektrikli aletler de ilk saydıklarım çalışırken ara sıra çalışacak olanlar. yani bunları ara sıra da olsa çalıştırırken çoğu zaman ısıtıcılar ve buzdolabını kapatma şansım olmayacak.Aletlerin hepsini aynı andamı açacaksın?
Açamayacağına göre Sami hocamı dinleyin.
En azından 3 tane 2500 watt ısıtıcı, buzdolabı, tv. akşamları sürekli çalışacak. Çamaşır, bulaşık ve diğer elektrikli aletler de ilk saydıklarım çalışırken ara sıra çalışacak olanlar. yani bunları ara sıra da olsa çalıştırırken çoğu zaman ısıtıcılar ve buzdolabını kapatma şansım olmayacak.
"Tesisatın revize olması " cümlesinden, Elektrik tesisatının bakım ve onarımının yapılmasını kastediyorsanız, evim müstakil ve yeni bir ev. Kendim yaptırdım ve yaklaşık 1,5 yıl önce taşındım. Kullanılan elektrik malzemeleri ve kablolar sağlam ve kaliteli. Kendim yaptırdım. İnşaata 2013 te başlamıştık. O zaman trifaz zorunluluğu yoktu Tabii ben de bu işlerden anlamadığımdan olsa gerek evin elektriği monofaz olarak çekilmiş. Tek eksiğimiz bu sanırım. Ama buna rağmen akımın çok fazla olacağını ve hepsi aynı anda çalıştırılırsa yangın çıkma ihtimali bile olur demişsiniz biraz ürktüm doğrusu. Kafam çok karıştı.Çok zengin olsanız dahi 3 adet 2500 watt elektrikli ısıtıcı ev için çok fazla masraf olur.
Evin tesisatı bu akımı kaldıracak seviyede mi?
Regülatörü boşver normal şebeke gerilimi için bile bu akım ev için fazla.
Tesisatınız revize olmadı ise yangın dahi çıkabilir(aynı anda çalışırsa)