zkalmaz
Üye
Herkese merhaba. Foruma yeni üye oldum. Öncelikle belirteyim ben elektrikçi değilim. Elektrikten de çok fazla anlamam. Belki bu konu daha önce açılmış olabilir. Tekrar açtıysam da özür dilerim. Yaklaşık 1 yıldır bir sorun yaşıyorum. Belki sorunuma çözüm olabilir diye üye oldum. Geçen yıldan beri müstakil bir evde oturuyorum. Binanın elektriği monofaz. Oturduğum mahallede kış mevsiminde sürekli bir voltaj düşüklüğü var. Çok soğuk havalarda Elektrik voltajı 180'e kadar düşüyor.Elektrikli aletleri çalıştırırken ve aydınlatmada sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle ısınmada sorun oluyor (klima ve ufo vb randımanlı çalışmıyor.) Kış mevsiminde ısınma problemini konvektör soba ile çözmeyi düşünüyorum. Voltaj sorununu nasıl halledebilirim? (Elektrik şirketinin çözmesini beklemiyorum. çünkü yıllardır aynı sorun varmış) Voltaj regülatörü kullanmamı önerenler var binanın elektriğini trifaz yapmamı önerenler var. sizce bu çözümler benim sorunumu halleder mi? hallederse hangisini tavsiye edersiniz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.