Monofazelik panoda giriş dalgalanmasını nasıl önleyebilirim?

vasili35

Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Arkadaşlar, Pano içinde sadece tek faz enerji ile beslediğim kumanda sistemim war ve panoya gelen Şebeke gerilimi ise 210-250 V arası olarak dalgalı geliyor ve bu enerjiyi 220-230 V a regüle edebileceğim ve pano içinde kullanabileceğim ufak regülatör veya benzeri bildiğiniz malzemeler varmı? Tşk ederim..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
vasili35 ne işe yarar bu pano kva bilmeden bu regülatör tak olmaz
 
elbette olur , sonucta tek faz beslediğinize göre kücük bir regülatör işinizi görür zannımca..
 
Ben elektronik regülatör görmüştüm bir yerde.Sanırım SMPS mantığıyla çalışıyordur.Bir ev için olanı bile epeyice küçüktü.
 
Kumandanın çalıştırdığı yüküm en fazla 7 kW dır.ama işte benimki 60*60 panonun içinde kullanıcağım yani pano rayına oturtacak kadar küçük bişey arıyorum :) yani dışarda bi kutunun içinde veya ayrı biyerde olanlardan değil.
 
Sn.vasili35,ekli resimde 7,5 KVA SVR ve boyutları var.Bahsettiğiniz pano boş ise ve derinliği 20 mm yi kurtarıyorsa olabilir.
İşin asıl cevabı bahsettiğiniz güç için öyle raya takılacak basit bir şey yok.
 

Ekli dosyalar

  • svr.JPG
    svr.JPG
    34.8 KB · Görüntüleme: 6

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,905
Mesajlar
921,571
Kullanıcılar
451,059
Son üye
landonor
Geri
Üst