Monofoze hidrafor pano bağlantısı

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım aşağıdaki monofoze hidrafor panosunun bağlantısı doğru mu? Dışa doğru dönük olan 2*1,5 kablo hidromatlı santrifüj bağlantısına giden hat. (Sorulmadan önce cevaplayayım dedim) Hidromatlı santrifüj ana şebekeden suyu alıp depoyu doldurmak için daha sonra bağladık. 2 foto koydum.

IMAG0602.jpgIMAG0603.jpg

Sayın hocam.
Böyle bir panoyu resim ile anlamak mümkün olmaz. Elektrikçiliği bir çok Elektrik ustası kadar biliyorsunuz ama sizden şema istesem çizebilirmisiniz ? Şema üzerinden daha iyi yorumlar yapılır.

Bir şeyler çizmeye çalıştım. Umarım komik olmamıştır.:)

IMAG0606.jpg

Hocam bu fotoğraf işini siz Doktora göğüs filmi gösterir gibi koymuşsunuz ama durum öyle değil tabiiki Sn Şef'in dediği gibi olay. O karmaşada MR bile çeksen birşey anlaşılmaz :D

Hocam, motor gücü ne kadar, ya da çektiği akım kaç amper ve sizin kullandığınız termik ayarları kaç amper ?
Termik rölenin 95, 96 ve 98 numaralı uçlarını kullandığınıza göre pano kapağında start-stop butonu ve sinyal lambaları olmalı, doğrumu hocam ?

Son düzenleme:
Hocam bu fotoğraf işini siz Doktora göğüs filmi gösterir gibi koymuşsunuz ama durum öyle değil tabiiki Sn Şef'in dediği gibi olay. O karmaşada MR bile çeksen birşey anlaşılmaz :D

Haklısın ustam ... :) Yukarıda çizdim mesajımı görmedin mi?

Hocam Start stop butonu yok mu? Tam made in TANZANYA işi olmuş :) Sn Şefin dediği gibi motor gücü ve termik akımı ayar değerlerini bize bildirin.

Olması gereken şema aşağıda;
Tekfazmotor.jpg

Evet sayın şefim. Doğru.
Kumanda devresiyle sizi yormak istemedim.:)
Motor etiketi üzerinde:
AKIM: 7,8
GÜÇ: 1,1 KW
Termik ayarı: 12A

Hocam, motor gücü ne kadar, ya da çektiği akım kaç amper ve sizin kullandığınız termik ayarları kaç amper ?
Termik rölenin 95, 96 ve 98 numaralı uçlarını kullandığınıza göre pano kapağında start-stop butonu ve sinyal lambaları olmalı, doğrumu hocam ?

Sn şef bu iş made in TANZANYA işine benziyor. Direk Sigorta çıkışına termiğin kapalı kontağını bağlayıp kontaktörü öyle enerjilendirmişlerdir böylelikle mühürlemeyede gerek kalmıyor, start-stop'a da gerek kalmıyor akıllarınca. :D

Termik değeri 9,5A'e ayarlanmalı.

Bunları sormamın nedeni termik rölenin bir kontağından fazı, diğer kontağından nötr geçirmiş olmanız. Sayın yaşlı uzman gerekli çizimi benden önce yapmış.
Kontaktörün 3 kontağını giriş ve çıkışta köprüleyin, sadece faz giriş çıkış yapsın. Nötürü kontaktöre girmeye gerek yok, direk geçsin.
Termik röleyi de T1 ile T2 yi köprüleyin, üst tarafta L2 ile L3'ü köprüleyin. L1 den girip, T3 den çıkış olsun.

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Kullanıcılar
452,688
Son üye
MEHMET ALİ BOZ

Yeni konular

Geri