Monofoze hidrafor pano bağlantısı

Termikdeki 95,96 ve 98 numaralı kontaklarda kablolar var. Benim tahminime göre arıza ve çalışır sinyalleri olabilir.
3 sinyalin bir tanesi faz göstergesi, diğerleri arıza ve çalışma sinyalleridir.
Saygılar şefim tam üstüne bastınız.

Valla hocam tesisat işinden sonra kumandayada atıldınız helal olsun ( bize ekmek kalmadı :) )ama kumandaya dikkat edin kafayı yedirtir insana :) şebeke tesisleri gibi değil ama eğlencelidir. :). İşin şakası kumanda hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Gerekli bilgileri sn ihityar ustalarımız vermiş. :)

Söylenecek fazla bir söz kalmamış ama,

Öncelikle Termik ve kontaktörün bağlantılarını değiştirmeniz nasıl yapılacağını Sn.Şef ve Sn.Yaşlıuzman anlatmış. Bir de size tavsiyem eğer panodan çıkıp motora giden TTR kabloyu tek damar kablo ile değiştirmeniz. (Eğer pabuç sıkmışlarsa değiştirmenize gerek yok)

Parça parça giderseniz sökerken daha çok karıştırırsınız maksat öğrenmekse komple dağıtıp sıfırdan toplayın. (Cesaret işi gibi gözükse bile sanılanın aksine acemi biri için daha kolay ve öğreticidir.)

Saygılar...

Sn Hocamıza dane dane anlatalım :D

Sigortadan çıktık termik kapalı kontağına 95'e, 96'dan çıktık stop butonuna, stop butonundan çıktık start butonuna, start butonundan çıktık kontaktörün A1 ucuna A2'den çıktık nötr'e (A1 ile A2 yer değişebilir sıkıntı yok.)
Kontaktörümüzün normalde açık kontakları ile start butonunu iki kablo ile paralel bağlıyoruz (mühürleme kısmı.)
Start çıkışından yada kontaktör bobin girişinden bir uç Yeşil(Çalışma göz lambasına)oradan nötr'e. Sigortadan çıktık termik açık kontağına 97'ye , 98'den çıktık kırmızı(Arıza göz lambasına)oradan nötr'e. Güç devresi basit çizmiştim ordan bakarsınız.

Sn Hocamıza dane dane anlatalım :D

Sigortadan çıktık termik kapalı kontağına 95'e, 96'dan çıktık stop butonuna, stop butonundan çıktık start butonuna, start butonundan çıktık kontaktörün A1 ucuna A2'den çıktık nötr'e (A1 ile A2 yer değişebilir sıkıntı yok.)
Kontaktörümüzün normalde açık kontakları ile start butonunu iki kablo ile paralel bağlıyoruz (mühürleme kısmı.)
Start çıkışından yada kontaktör bobin girişinden bir uç Yeşil(Çalışma göz lambasına)oradan nötr'e. Sigortadan çıktık termik açık kontağına 97'ye , 98'den çıktık kırmızı(Arıza göz lambasına)oradan nötr'e. Güç devresi basit çizmiştim ordan bakarsınız.

Sana çok dua ettim Hakan ustam. Haca gitmiş kadar sevap almışsındır inşallah. :)
Ustalarım çok duygulandım. Hepinizden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum.Yüce Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin ve sizi her türlü Elektrik kazalarından korusun. Saygılarımı sunuyorum hepinize.

Sana çok dua ettim Hakan ustam. Haca gitmiş kadar sevap almışsındır inşallah. :)
Ustalarım çok duygulandım. Hepinizden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum.Yüce Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin ve sizi her türlü Elektrik kazalarından korusun. Saygılarımı sunuyorum hepinize.

Allah sizlerden ve yardımcı olan diğer üye arkadaşlarımızdan da razı olsun. Duanın karşılığı yoktur, paha biçilemez en güzel hediyedir.

Hocam, bir 10 dakika beklerseniz sizin anlayacağınız şekilde bir şeyler çizmeye çalışıyorum.

Sn Şef'de dua almak istiyor galiba :)

Hocam, özür diliyorum sizden. Benim laptop'ı geçenlerde format attırmıştım, maalesef yazıcıyı tanımıyor. Yüklemeye uğraştım ama olmadı. Çok basit şekilde çizmiştim oysa.

Hocam, özür diliyorum sizden. Benim laptop'ı geçenlerde format attırmıştım, maalesef yazıcıyı tanımıyor. Yüklemeye uğraştım ama olmadı. Çok basit şekilde çizmiştim oysa.
Çok teşekkür ederim şefim. Gecenin bu saatinde size zahmet olmuş. Kaydedin olmazsa tekrar yüklersiniz.
Veya mail adresime gönderebilirsiniz.
[email protected]

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Kullanıcılar
452,688
Son üye
MEHMET ALİ BOZ

Yeni konular

Geri