Anengineer1
Üye
Laptop düştü komple parçalandı anakartta hasar var ama HDD falan elimde çalışıyor
Teşekkür ediyorum bu fikri denicem hocamŞimdi sorun şu ki. Windows 8 lisansları anakarta gömülüyordu, o yüzden anakart sağlam değilse oradan öğrenmen mümkün değil anakart çalışmıyorsa.
Ama şunu deneyebilirsin.kırık bilgisayarın hard diskini alıp yeni bilgisayara tak ve windows 8'i çalıştır. Daha sonra yükseltme yap windows 10'a.
Yükseltme olur ve lisans verirse eski hard diski sök orjinal hard diski yada SSD tak. ikinci işlemde lisans numarası falan istemeyecektir.
Burada dikkat eidlmesi gereken iki nokta var:Teşekkür ediyorum bu fikri denicem hocam
Arkadaşlar Monster notebook almayı düşünüyorum fakat Freedos olduğu için internette mâkul fiyatlara satılan Windows 10 home yada pro alıp kursam bi sorun olur mu bilgisayar için ? Yavaşlama durumu gibi şeyler olacağına dair yazılar okudum net bilen arkadaşları yardıma davet ediyorum
PC yi geri gönderdim hocam Monster için sormuştum ekranda ölü piksel çıktı hep , cevap için yine de çok teşekkürlerBen 3 sene önce gittigidiyordan 19tl ye windows 10 pro lisans aldım hala sorunsuz çalışıyor.