Mosfetleri paralel bağlama ve güç kaybı hk.

bindvori

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
39
merhaba,
tam yükte 125A çeken invertörüme 12v röle yerine IRFZ46 (50A) mosfeti 3 tane paralel bağlayıp yol versem ve 125A çıkış almaya çalışsam olur mu ? olursa mosfetlerin üzerindeki güç kaybı ne kadar olur yani 12v versem çıkıştan kaç volt alırım tam yükte yani 1500w da.
Teşekkürler.
 

2 devreden birini yapabilirsin. düşük Rds dirençli mosfet kullan. Mosfetteki ısınma 125x125xRds olur. 4 tane mosfet paralel bağlarsan Rds değeri 4 te bire düşer.
 

2 devreden birini yapabilirsin. düşük Rds dirençli mosfet kullan. Mosfetteki ısınma 125x125xRds olur. 4 tane mosfet paralel bağlarsan Rds değeri 4 te bire düşer.
peki hocam bu tip devrelerde yüke bağlı o diyot ne ise yarıyor ?
 
yük endüktif ise ters emk yi kısa devre ediyor. devreyi anlık yüksek voltajdan koruyor. devrede endüktif yük (motor) kullanılmış. senin devrenin (yükün) girişinde paralel bağlı kondansatör varsa gerek yok.
 

hocam devreyi bu şekilde paralel bağlayabilir miyim çekilebilecek akımı arttırmak için ?
 

Ekli dosyalar

  • mosfet.png
    16.1 KB · Görüntüleme: 89
evet bağlayabilirsiniz. mosfetleri istediğiniz kadar artırabilirsiniz. gate ucunu gnd ye temas ettiğinizde mosfet iletime geçer.
p kanal mosfetlerin Rds dirençleri genel olarak n kanala oranla daha yüksektir. n kanal daha iyi olabilir.
 
Açıkcası burada bahsedilmemesi çok ilginç ama bahsini ettiğiniz mosların o kadar akımı kaldıracapından şüpheliyim. Kaldı ki ısı kaybından hiç basetmiyorum bile.
Eğer çalışma geriliminden bahsederseniz size daha gerçekçi elemanları söyleyebiliriz.
 
Neden üç mosfeti paralel bağlıyorsunuz yeterli gelecek güçte tek mosfet kullansanız daha iyi olmaz mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…