41Asaf
Üye
Selamlar arkadaşlar, üç fazlı 075 Kw bir elektrik motorunun 1850 olan devrini nasıl kontrol ederim, yani şöyle izah edeyim bir sulu bıçak bileme makinası imalatı düşünüyorum daha çok hobi amaçlı olacak ,biliyorsunuz piyasadaki motorların devirleri bileme amaçlı değil bu hızlı devirlerde bıçak ağzı yanma yapıyor ben bu devri sürücü ile düşürmeyi düşünüyorum devir hızını belli aralıklar ile yükseltip alçaltmayı tasarlıyorum,bu husus ile ilgili bir çok bobinaj ustası arkadaşlar ile görüştüğümde redüktör kullanmamı öneriyor ama ben sabit devir istemediğim için bu seçeneği devre dışı bıraktığımda yine bobinajcı ustalarının tavsiyesi sürücü ile kontrol öneriyorlar,buradaki üstat arkadaşlardan bu yönde benim işimi görecek sürücüleri nereden temin edebilirim,ilk akla gelen internet üzerinden temin etmek ama bu konular teknik bilgi istediğinden internetten alıp sonra geri göndermek vb.istemediğimden bir de bu cihazlar motordan daha pahalı olduğundan bilen bir ustaya montajı yaptırmak gerekiyor,bu platformda bu işlerin üstatları ve profosyonel kişiler olduğunu bildiğim için buraya yazmak istedim,Kocaeli Gebzede yaşıyorum işim gereği istanbul Eminönü Tahtakale tarafında her hafta işlerim oluyor ,siz değerli forum üyeleri arkadaşlardan öneri bekliyor teşekkür ediyorum.