esmer elektronik
Üye
yani böylemi olmalı , bu arada 1n4007 diyotlar yerine uf serisi diyotlar kullanmamın bir faydası olurmu ?
Daha önce gönderdiğim şemadaki gibi ve o değerlerle bağlarsanız daha kolay olacak.yani böylemi olmalı , bu arada 1n4007 diyotlar yerine uf serisi diyotlar kullanmamın bir faydası olurmu ? Ekli dosyayı görüntüle 103974
Geçmiş olsun,Herkese kolay gelsin bir kaç gündür 200volt zener diyot bekliyordum heryerde bulmak kolay değil bu gün elime geçti ve devreyi denedim fakat şöyle bir durum oldu zeneden sonra voltajı DC kademede ölçtüğümde 78 volt değer alıyorum AC ölçtüğümde ise 150 volt çıkıyor buda devrenin çalışması için yeterli olmuyor sanırım öndeki 27k dirençleri teke düşürdüğümde değişen bir şey olmadı komple iptal ettiğimde ise patladı , pcb yi tekrar yapıyorum sanırım zenerin önüne 10k veya 15k direnç koyucam birde öyle denicem.
Şema üzerinde çizerek gösterinDC kademede ölçtüğümde 78 volt değer alıyorum
bu motor ücgen baglanti yapilmis 380v yada 400 volt verilirse motor yanar bence eger 400volt veriliyorsa baglanti yildiz baglanti olmalidir diye düsünüyorum