esmer elektronik
Üye
şemalar için teşekkür ederim ilk fırsatta deneyeceğim bu arada bu paylaştığınız kitabın adı nedir ?
Bu sizin şemanız,, denediniz mi?
Dün, size yazdıktan sonra şenanızı Multisimde denedim, çalışıyor.1. ve 3. şemaları breadbord üzerinde denedim malesef çalışmadı , 2. şemayı yani cd4013 dual tip flipflop entegresi ile yapılmış olanı denicem sonucu yazarım.
diğer şemadaki devre 9 volt ile beslendiğinden sizin gönderdiğinizde 9 volt ile çalışabilir diye düşündüm bu arada ben bu devreyi voltaj dropper devresi ile beslemeyi düşünüyorum trafosuz yani
Proto Board üzerinse girişteki 5W, üç adet direnç görünmüyor, bunları hiç takmadan mı denediniz.Serkan bey paylaştığınız şemayı denedim breadbord üzerinde enerji kaynağı için 9volt pil kullandım fakat çalışmadı yani çok istikrarsız sonuçlar aldım bazen fazların birini açtığımda çalışıyor bazen fazların üçünü açtığımda çalışmıyor faz sıralaması doğru bu arada , diğer şemalardan eklediğim devreyi de breadbord üzerinde denedim fakat oda çalışmadı birbirlerinin hemen hemen aynısı , bu devrede fazları sırayla açtığımda bazen çalışıyor bazen çalışmıyor nerede hata yapıyorum acaba bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim.