Motor Hız kontrolü?

sanırım uzun uzaya yazmayınca okunmuyor mesajlar

sayın i.tandoğanın da dediği gibi drimer ile olacak bir iş değil ama bu işi tam anlamı ile çözecek ve ücretide makul olan tek sistem MOTOR HIZ KONTROL cihazıdır bir çok farklı markanın istediğiniz güçte ürünü bulunmakta hiç uğraşmadan takıp motorun hızını ayarlayarak propleminizi çözebilirsiniz

ama mekanik olarak diş değiştirmeden kayış değiştirdiğinizde zamanla aldığınız verim düşecektir yeniden zamanda aksamalar olacaktır sisteminiz veya makineniz ne kadar hasas bilmiyorum ama bu tip proplemler yaşamak istemiyorsanız en iyi 300 ila 500 tl arasında değişen fiyatlarla satılan hız kontrol cihazlarından bir adet almanız eğer motorunuz 380v ise ve 220 de çalışma durumu yok ise sürücüyü 380v göre alınız biraz KW değeri yüksek bir cihaz almış olursunuz hepsi bu ama eminim motor etiketi üzerinde yıldız bağlantıda kaç volt üçgen baglantıda kaç volt olduğu kesin yazıyordur 220V görürseniz monefaze bir inverter (hız kontrol cihazı) işiniz görecektir tahminimce 220v çalışacaktır motorunuz bu güçteki bir motor için kesin vardır diye düşünüyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaşlar. Dimmer ile hız ayarı yapılıyor mu? Benim bildiğim kadarıyla dimmer devresiyle gerilim düşürülür. Ancak asenkron motorlarda gerilimi düşürerek devir düşürülemez. Gerilimi düşürülen motor aynı devirde dönebilmek için daha çok akım çekecek ve ısınarak yanabilecektir. Yanlış ise düzeltin lütfen. Selamlar.
 
Merhaba arkadaşlar. Dimmer ile hız ayarı yapılıyor mu? Benim bildiğim kadarıyla dimmer devresiyle gerilim düşürülür. Ancak asenkron motorlarda gerilimi düşürerek devir düşürülemez. Gerilimi düşürülen motor aynı devirde dönebilmek için daha çok akım çekecek ve ısınarak yanabilecektir. Yanlış ise düzeltin lütfen. Selamlar.

doğru drimer ile hız kontrolu yapılmaz
 
Şimdi arkadaşlar ben sistemi tam olarak bir daha anlatayım.
Motor çıkışında bir dişli kutusu var.Bu sabit birbirinden ayıramıyoruz.Hemen arkasından redüktör takılı.Redüktörü çıkarıp takabiliyoruz.Ama bunu artık yapamayız çünkü döner tabla mili redüktör çıkışına uygun bir şekilde tornalandı.

Bir yanlış anlaşılma var ben motor devrini düşürmek istiyorum. Şöyle ki;
Şu an için motorun devri 1450 rpm diyelim.Redüktör çıkışı(1 tur 3dk 36sn) 0,27 rpm oluyor.Aradaki oran bu.Bizim istediğimiz ise redüktör çıkışı 0,25 rpm olmalı.

Buradan gidersek 1450 rpm de 0,27rpm çıkışı varsa
0,25 rpm çıkış için 1343 rpm motor hızı
olmalı.İşte ben motor hızını 1343 rpm ye almam lazım o kadar.Başka ekstra bir şey istemiyorum.

1) 1.ersin beyin bahsettiği varyak işimi görebilir mi?

2) Küçük bir inverter fiyatı işimi görebilen 250-300tl.Bunların daha ucuzu yok mu yada sadece benim istediğim tek devire ayarlayabileceğim (1343rpm) bir kart,devre,dimmer vs. var mıdır?

Şu ana kadar cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim...
seri üretim bir uygulama olacaksa eğer ,sizin için eniyi çözüm redüktör imalatçısı ile görüşüp en ideal rödüktörü yaptırmanız.bu sizin içinde standart üretim sağlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,107
Mesajlar
923,319
Kullanıcılar
451,426
Son üye
abdullahse

Yeni konular

Geri
Üst