Selamun aleyküm ustalarım herkese hayırlı işler ve başarılar dileklerimle bir soru sormak istiyorum...
Sorum şu: Bildiğimiz motor koruma rölelerini bağlayacağım ama bu normalde olduğu gibi kontaktöre enerji giren yerden değil de kontaktörün çıkışından olacak ki kontaktörün herhangi bir kontağı yandığı zaman motor hasar görmesin fakat bu şekilde bir bağlantı yaptığım zaman da kumanda devresini tetikletemiyorum kumanda devresinde start stop butonları yerine basit bir anahtar var çünki adam gidip motoru çalıştrdığı zaman bir hafta bir daha yanına uğramayacak bir hafta sonra temizlik için gidip motoru durduracak ve bu motor 2 saatte bir 15 dakka dinlenecek şekilde legrantın zaman saatleri ile ayarlı aslında devamlı başında adam olacak olsa ve motor durduğu zaman birisi el ile açacak olsa o kumandayı tetikletmekte bişey yok ama dediğim gibi bir faz dengesizliği yokluğu yada zaman saatinin devreyi açması gibi durumlarda herşey normale döndüğünde motorun tekrar çalışması lazım işin içine
Elektronik devre katmayıda istemiyorum yoksa yine çok ama çok kolay olacak bakalım dedim ustalarımızdan birileri elbet bu sorunu kumanda methotları ile çözmüştür onlardan bir fikir alayım dedim arkadaşlar bu işi nasıl yapabilirim ?