Motor Koruma

alifuat

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bir motorun zorlanması durumunda çekeceği akıma göre, sistemi çok süratli devre dışı bırakan bir sistem arıyorum (10ms'den az).
Motor servo olabilir DC veya AC. AC olursa bir akım trafosu ve bir transducer aracılığı ile akım bilgisini işleyip ona göre açtırma yapmak istiyorum. Fakat çok hassas ve hızlı cihazlara ihtiyacım var.
DC olursa herhangi bir DC akım sensörü önerebilecek var mıdır?

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yeni çıkan gerilim ve akım koruma rölesi kullanabilirsin. not bunlar 20ampere kadarla sınırlıdır. daha yüksek akımlarda akım trafosu kullanman gerekiyor zannedersem. saygılarımla.

Merhabalar ben konu ile bayağı ilgilendiğim için hiç şüphesiz önerebileceğim bir cihaz var Kael firması tarafından üretiliyor Bu cihaz iki çeşittir birisi 0-100 Amper aralığında ölüm yapar karar verir çeşitli ölçümleri ve set değerlerini barındırır diğeri de akım trafosunun gücü kadar ben size 100Ampere kadar olanının linkini vereyim diğerlerini siz araştırın bulamassanız yardımcı olmaya çalışırım...

Ama cihaz AC ile çalışır dc de kullanacaksan Ac besleme kaynağının başlangıcına takınca da yeterince görev yapar sanıyorum..
Bu cihazları ben bir belediyenin havuz ve artezyen motorlarında kullanıyorum termik olmadan çok güzel iş yapıyor harika olduğunu tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim.....

Link: http://kael.com.tr/pdf/ke-DP01-100A%20turkce.pdf

termik röle kullanabilirsin

Motorlarda tam koruma yapmak için aşağıdaki uygulamları yapmak gerekir.
1-Kısa devre koruması(sigorta ile koruma)
2-Termik koruması(Termik röle ile koruma)
3-Aşırı ısınmaya karşı koruma(termistör koruması)

Merhaba arkadaşlar,
Bir motorun zorlanması durumunda çekeceği akıma göre, sistemi çok süratli devre dışı bırakan bir sistem arıyorum (10ms'den az).
Motor servo olabilir DC veya AC. AC olursa bir akım trafosu ve bir transducer aracılığı ile akım bilgisini işleyip ona göre açtırma yapmak istiyorum. Fakat çok hassas ve hızlı cihazlara ihtiyacım var.
DC olursa herhangi bir DC akım sensörü önerebilecek var mıdır?
merhaba arkadaşım,
schneider firmasının micrologic kontrollü şalterleri var siemensin de var bi araştır kolay gelsin

ayrıca DC için HALL sensörleri vardır

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konuyla ilgili olarak sekonder koruma rölesi kullanabilirsin. Bu röle her fazın akımını ayrı ayrı ölçer. Üzerinde bulunan zaman ayarından istediğin zaman ayarına göre ayarlayabilirsin.Devreyi mili saniyeler mertebesinde açar.

Forum istatistikleri

Konular
129,703
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri