Motor sürücü temizliği

Vacumla temizlemek istersen dökümandan yararlanabilirsin
 

Ekli dosyalar

  • vacum temizleme.rar
    19.6 KB · Görüntüleme: 0
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
mmtkaya ' Alıntı:
İyi çalışmalar
İşletmemde çok miktarda siemens sürücü ve rectifier bulunmakta.
Panolar klimatize ortamda ve her panonun filtre ve fanı olmasına rağmen çok fazla toz olmuş durumda.
Bu sürücülerin temizlik ve bakımlarını nasıl yapmalıyım. Vakumlu süpürgemi kullanılmalı, özel kimyasallarmı?
Bilgisi ve ya deneyimi olan var ise paylaşılmasını isterim. Teknik cihaz kullananlar marka model bildirebilirler mi?

Ben derim ki, çalışan sisteme dokunmaaa :))) Burak çalışsın.

Şaka bir yana bu konuda çok fazla bir bilgim yok ama, kimyasal kullanmamanın sana faydalı olacagını düşünüyorum
 
Merhaba arkadaşım,
Senin bahsetmiş olduğun sürücüler ve rectifierler için temizleme yöntemi olarak kuru hava ile yani temizleme veya azot ile de temizleme imkanın olabilir. Kimyasal temizleme maddeleri iletkenlik özelliği içerebiliyorlar sen bu yöntemden uzak ol bence. Mümkün ise hava ile temizlemek en uygun yöntem bence. Ben bu yöntem ile panolarımızı temizletmekteyim. Sana kolay gelsin iyi çalışmalar...
 
merhaba arkadaşlar
işletmelerdeki basınçlı havanın içindeki nem tam olarak kurutulamazsa bazı elektronik ekipmanlara zarar verebiliyor bu yüzden benim tavsiyem önce vakumla temizlenmeli eğer ihtiyaca cevap vemezse piyasadan rahatça temin edebileceğin basit el kompresörü ile temizlemendir.
saygılarımla
 
Arkadaşım bir motor ve sürücü servis teknikeri olarak şunu söyleye bilirim.

Asla komprosörle hava tutarak temizleme yapma bu malesef Türkiye'de en fazla kullanılan yöntem.Cihazın bozulmayacagı varsada bozuyor.

Sana tavsiyem panoyu her hafta iki kere olmak üzere plastikçilerde bu süre daha kısa olmalıdır.vacumlu bir elektrik süpürgesiyle temizlemen bunu yaparken sürücüyü açabiliyosan mutlaka aç rutubet ve neme karşı ve mutlaka yag ve kimyevi temizleyicilerden uzak dur.Zira bunlar panoda tam kurumadıkları için kısa devreye ve makina zayiatlarına yol açabilmektedir.

Saygılarımla
 
Basınçlı hava :
Dew point ( çiğlenme noktası ) - 20 C ( derece ) ise çok kolay istediğin gibi temizlemeni yapabilrsin benim çalıştığım yerde istediğimiz kartı temizliyoruz.

Vakum :
Çok kesin bir temizlik yapmaz sadece yüzeysel temizleme yapar, Soğutucu yüzey, Soğutma fanı yaprakları ve kartlar üzerinde mutlaka toz parçaları kalır. Özellikle fanda balans bozukluğu yapar. bu balans bozukluğu sonunda normal olarak senin Frekans konvertorunun performansı düşer.

Kimyasal :
Chesterton firmasından destek almanı tavsiye ederim.
Bu adamlar her zaman işletmenin işleyişi ile ilgili kesin çözümler sunmuşlardır. ben Frekans konvertorlerinde Chesterton temizleme spreyleri kullanıyorum Sadece soğutucu yüzeyler ve fan'da %100 performans alıyorum. Chesterton bu konular ile ilgili maddi bir şey talep etmiyor. Sizin ile ilgili sahaya gelip tesbit yapıyorlar ve numune gönderip denemenizi istiyorlar.

Kimyasal temizlemeyi şiddet ile tavsiye ederim. Bilinçli kullanım olursa
( kişisel koruyucu ekipmanlar ve Tesbit uzmanı mühendisin verdiği bilgiler doğrultusunda )

Selam dua ile
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst