motor sürücüleri

tarcan35

Üye
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
arkadaşlar ac ve dc motor sürücüleri ile ilgili genel bilgilere ihtiyacım var.öğrencilere anlatmak üzere basit anlaşılır olursa sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
çok yardımcı olmuşunuz arkadaşa,helal olsun.
 
arkadaşım,
dc motorların devir kontrolü giriş gerilimin değerini değiştirerek, ac motorların devir kontrolü ise frekans değerini değiştirerek yapılır. gerilimin değerini arttırıp düşürmek frekanstan daha kolaydır. bu yüzden dc sürücüler daha basit yapıda olabilirler. ac sürüsüler ise frekans kontrolü yaptıkları için daha karmaşık yapıdadır. bu yüzden dc sürücüler ac sürücülere nazaran daha ucuz ve bakımı daha kolaydır. ama ac ve dc motorlarda bu durum tam tersi olduğu için motor ve sürücüyü bir arada değerlendirdiğimizde birbirlerini dengelerler. saygılar..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…