Motor sargı tamiri mümkün müdür?

sercim

Üye
Arkadaşlar Merhabalar. Öncelikle hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu mutlu olsun. Bize Cumhuriyeti armağan edenlerden Allah milyar kere razı olsun.
Singer_Motor.webp

Resmini gördüğünüz şey Singer Dikiş makinası motoru. Sökmeye çalışırken biraz fazla kuvvet uygulamışım galiba kabloları da kopardım. Öncelikle bu tarz arızalar tamir edilir mi? Yani uğraşayım mı? Kopan kabloların yerlerini resimde işaretledim. Sadece 3 numaradan şüphem var detaylıca inceleyeceğim daha sonra. Sıkıntı hangi kablo nereden koptu bilmiyorum. Bildiğim tek şey 1 numaranın yanında ki ince mavi kablo pcb de ki kahverengi kablo ile bağlantılıydı onun bağlantısını bilerek kopardım. Üstatlar bu tamirat nasıl yapılacak hele bir anlatın bilgimiz çoğalsın. Vakit ayırıp bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür eder tekrar iyi bayramlar dilerim.

Bu işi yapabilmek için tecrübe ve el pratiği lazım. Sargı üzerindeki izolasyonun dikkatlice açılıp kopan faz bağlantısı bulunup tekrar oraya ek ve lehim yapılması lazım. Ayrıca sargı izolasyon ve sağlamlık testi yapılması lazım ölçü aletiyle.İlk defa yapacak birinin yapması müşkül. Verin bir ustaya o da sebeplensin.

Bu işi yapabilmek için tecrübe ve el pratiği lazım. Sargı üzerindeki izolasyonun dikkatlice açılıp kopan faz bağlantısı bulunup tekrar oraya ek ve lehim yapılması lazım. Ayrıca sargı izolasyon ve sağlamlık testi yapılması lazım ölçü aletiyle.İlk defa yapacak birinin yapması müşkül. Verin bir ustaya o da sebeplensin.
Ölçü aletimin olmadığını, el pratiğimin olmadığını nereden biliyorsunuz acaba? Makul rakam isteyecek bildiğiniz bir usta varsa verelim nasiplensin. Çoğu uğraşmama değmez deyip sıfır motor fiyatından fazla rakam talep ediyor. En son çare olarak iş başa düştüğü için buradan yardım talep ettim. Bilginiz varsa lütfen paylaşın bizimle neyi nasıl yapacağımız ile ilgili. El pratikliğini de bir şekilde hallederiz merak etmeyiz siz. Yardım edecekseniz edin etmeyecekseniz de lütfen lüzumsuz mesaj yazıp da çöplüğe dönüştürmeyelim hem konuyu hem de forumu. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ölçü aletimin olmadığını, el pratiğimin olmadığını nereden biliyorsunuz acaba? Makul rakam isteyecek bildiğiniz bir usta varsa verelim nasiplensin. Çoğu uğraşmama değmez deyip sıfır motor fiyatından fazla rakam talep ediyor. En son çare olarak iş başa düştüğü için buradan yardım talep ettim. Bilginiz varsa lütfen paylaşın bizimle neyi nasıl yapacağımız ile ilgili. El pratikliğini de bir şekilde hallederiz merak etmeyiz siz. Yardım edecekseniz edin etmeyecekseniz de lütfen lüzumsuz mesaj yazıp da çöplüğe dönüştürmeyelim hem konuyu hem de forumu. Teşekkürler.
Sizin arada bir uğradığınız mekana biz 25 yılımızı verdik . Temizliği, nezaketi ve düzeni konusunda da herkesten çok gayret gösteriyoruz. Siz kafanıza takmayın böyle konuları. Size yardımcı olmaya çalışanlara da posta koymaya çalışırsanız size burada hiç kimse yardımcı olmaz.

Sizin arada bir uğradığınız mekana biz 25 yılımızı verdik . Temizliği, nezaketi ve düzeni konusunda da herkesten çok gayret gösteriyoruz. Siz kafanıza takmayın böyle konuları. Size yardımcı olmaya çalışanlara da posta koymaya çalışırsanız size burada hiç kimse yardımcı olmaz.
Sizin gibi sırf bir şeyler yazmış olmak için yazmadığımdan olabilir mi acaba? Ukalalık yapacağıma yazmam daha iyi. Ben bilmiyorum sanki bir bobinaj ustasına götürüp yaptırmayı. Akla değil yardıma ihtiyacım var sadece. Bilgin varsa paylaş biz de nasiplenelim o bilgiden aksi takdirde boş yapıp çöplüğe çevirme konuyu. Bu forumun amacı bilgi paylaşımı. Ustaya götür o da nasiplensin tarzında ukalalık değil. Lütfen bir daha da bu konuya bir şey yazmayın rica ediyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri